2019. október 29-én Tázláron is megtartották alakuló testületi-ülésüket a helyi képviselők  az Önkormányzati Hivatal Dísztermében.

-Hirdetés-

Az eseményen jelen volt Mayer Ferenc kirendelt közjegyző, Tóthné Szakasits Anita jegyzőkönyv-vezető hitelesítő, Bán Róbert polgármester és a 6 képviselő: Bánné Égető Zsuzsanna, Bálint István Gábor, Modok Zoltán, Nagyajatai Mihály, Lázár Antal és Takó Gábor. Alpolgármesternek 5:2 arányban Takó Gábort szavazta meg a testület, így megkezdheti újabb 5 éves ciklusát, és aki lemondott 11 havi tiszteletdíjáról és az ezzel járó fizetéséről is.

Takó Gábor alpolgármester ezúttal is lemondott 11 havi béréről

A Szociális és Egészségügyi tagok választására is sor került, ám nem tudtak kiegyezni a tagok, így még várat magára az elnöki pozíció. A képviselők megszavazták az Ügyrendi Bizottságot is, melynek tagjai: Modok Zoltán elnök, Nagyajtai Mihály és Lázár Antal.
A Pénzügyi Gazdasági és Településfejlesztési Bizottság is megalakult, melynek elnöke Nagyajtai Mihály, tagjai Lázár Antal, Bálint István Gábor, míg külsős bizottsági tagnak Haskó Lászlót, valamint Németh Imre Vincénét javasolták.

Az alakuló képviselő-testületi ülés alkalmával megszavazták a Koraszülöttekért Jótékonysági Bál megrendezését is, melyet Müllerné Gregus Edina indított útjára tavaly.  A képviselők egyetértettek abban is, hogy ezúttal ne csak a Művelődési házat kapják meg ingyenesen és annak eszközeit az esemény megtartásának alkalmából, illetve mindezen felül az eseményhez a hivatal is hozzájárul 50.000 forinttal.

A testületi ülésen a csapadékvíz elvezetési rendszer fejlesztéséről is szó esett.

A faluban élők közül több embert is megkérdeztem arról, hogy mi a véleményük a képviselő-testület munkájáról:

-Nemcsak abból kellene állnia egy képviselőnek, hogy nagy a szája, hanem igenis oda kell tennie magát minden egyes megmozduláson, teljes vállszélességgel – kezdett bele egy járókelő.

-Kíváncsian várom, hogy aki eddig is képviselő volt, miért nem láttatta magát a rendezvényeken? Miért nem vett részt azokon? Kötelezővé tenném számukra a jelenlétet, és igenis osszák szét a feladatokat egymást közt – tette hozzá egy másik lakos.

-Én a támadások okát nem értem. Miért nem tudnak kompromisszumot kötni a falu érdekében? Ez kinek jó? A falunak biztosan nem… – mondta egy harmadik személy.

Vajon egyezségre fognak tudni jutni a képviselő tagok Tázlár érdekeit szem előtt tartva? 
Következő testületi üléses beszámolónkból talán ez is kiderül.

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS