Munkatársaikat köszöntötték október utolsó napján a Kecel Város Önkormányzat Óvodája és Bölcsődéje dolgozói.

-Hirdetés-

Ádám Lászlóné óvodatitkár, Árvai Andrásné és Béleczkiné Szegedi Ilona óvó nénik 40 ledolgozott év után megérdemelt nyugdíjas életüket kezdhetik meg. Galántai Katalin óvodaigazgató köszöntője után kisebb ünnepség keretében köszöntek el kollégáik.

Ádám Lászlóné Erzsike az összes óvoda és a bölcsőde gondját viselte sok éven át. Intézte az ügyeket, ügyes-bajos dolgokat, vezette az intézmény adminisztrációját.Kezdett az általános iskolában, majd az óvodához került. Részese volt minden átalakulásnak, változásnak az utóbbi évtizedekben.  Megélte a dolgozókkal együtt a jót, a rosszat, az örömöket és problémákat.  Óvodai évei alatt sokszor kellett költöznie az irodával együtt.
Munkatársai nevében boldog nyugdíjas éveket kívánt neki Dubai Lászlóné a bölcsőde vezetője.

Árvainé Andrásné Edit óvó nénitől Orcsik Zoltánné köszönt el, akivel sok éven át dolgoztak együtt a Czinka Panna Óvodában. Az iskoláikat is szinte együtt végezték el. Először Kalocsán, majd a Kecskeméti Felsőfokú Óvónőképzőben szereztek diplomát. Edit óvó néni 30 évig volt vezető ebben az óvodában, kihívásnak vette ezt a feladatot, hogy nehéz körülmények közt élő gyermekeknek biztos pont legyen az óvoda. Részese volt az új óvodaépület felépítésének, berendezésének.  A nyelvi nehézségek leküzdése érdekében megtanulta a cigány nyelvet. A gyerekek mellett a szülők is számíthattak a segítségére. Biztató munkája nyomán, mára több tehetséges gyereknek sikerült kiemelkedni a hátrányos helyzetből.
„A sok szeretet, amit a gyerekektől kaptál kísérje végig nyugdíjas éveidet!” – kívánta munkatársa.

A többiek nevében Béleczkiné Szegedi Ilona óvó néni munkásságát Lehoczkiné Csúzi Andrea idézte fel. Icu óvó néni a kalocsai I. István Gimnázium és Óvónői Szakközépiskolában 1979.08.21-én középfokú óvónői bizonyítványt kapott, majd Kecskeméten a Felsőfokú Óvónőképzőben, 1983-ban okleveles óvónővé nyilvánították. 2001-ben pedig a Debreceni Egyetem Hajdúböszörményi Wargha István Pedagógiai Főiskolai Karán vezető óvodapedagógus szakirányú szakképzettséget szerzett. 2003-tól Nyírjesi Óvodában vezetőként, és az igazgató helyetteseként dolgozott.
„Sokat dolgoztál, lelkiismeretesen, elhivatottan. Eljött a pihenés ideje számodra”– mondta Lehoczkiné Csúzi Andrea.

Az ünneplés ajándékok átadásával, közös ebéddel, finom süteményekkel folytatódott.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS