Idén már jóval több gyermek gyűlt össze a művelődési ház falai között a Halloween napokra, mint tavaly. Az első napon arcfestéssel és „múmia” sütéssel várták a gyerekeket. Több csoportot alakítottak, hogy gördülékenyebben haladjon minden. Az egyik csoportnak halloweeni mintákat rajzoltak kicsiny orcájukra. Megannyi ötlettel álltak elő a segédek: Torgyik Timea, Gulyás Zoé, Csercsa Szilárd, akik jelmezbe bújva vitték végig mind két napot.

Torgyik Timea arcfestés közben
-Hirdetés-

Volt, aki szellemet kért, volt akinek az egész arca volt akinek csak a fele lett befestve, nagyon kis dekoratív alkotások születtek. A sorra váró gyerekek lefoglalhatták magukat társasjátékokkal. Olyan jó volt látni az őszinte kis mosolyt az arcukon.

A konyhán Picard Tünde nyújtott segédkezet,azaz, hogy ki mit hogyan csináljon, felügyelt, hogy semmi probléma ne alakuljon. Nem csak tojást törni tanultak meg, hanem tésztát nyújtani is, amit a virslire tekertek. Mindezek után tepsibe helyezték a saját kis alkotásaikat, amit megkentek tojással és betették a sütőbe, hogy csodaszép aranybarnára süljön. Ám olyan egyszerűen nem kapták meg a készételt, pedig nagyon várták, hiszen mennyei illatok keringtek a faluház nagytermében.

Egy kis tészta igazítás

Elsők között megkellet teríteniük, mindenki a legjobb tudása szerint és nem csak egy egyszerű terítéket kellett, hanem kaptak kellékeket, és saját ízlésük szerint dekorálni. Ezt követően nekiláthattak a lakomának, ami jól sikerült, mert mind elfogyott, a kimaradt virsliből hot-dog-ot készítettek, így biztos senki nem maradt éhen. Volt, aki az útra is vitt magával vagy esetleg az otthoniakra is gondolva vittek egy-egy darabot kóstolóul.

Picard Tünde mesélés közben

Második nap a könyvtárba gyűltek össze, ahol Tünde egy történet mesélésével kezdte. Ami által, később feladatokat kellett megoldaniuk. A horgászattól kezdve akadt mindenféle varázslatos feladat, amelyek által mágikus helyekre jutottak el. Minden egyes állomáson egy mondókás kis cetlit találtak, aminek segítségével ki kellett találni a következő lépést, így jutottak az utuk végére. Kúsztak másztak pókhálókon, s esernyőkön keresztül csak is azért, hogy felszabadítsák a Tökkirály szellemét. A végén seprűnyélre pattanva próbálták leszedni a boszorkányt a magasból. Amit egy tánccal ünnepeltek meg, remek hangulatot és élményt nyújtottak evvel a gyermekek számára. Amit az utuk végéhez érve sikeresen megoldottak minden egyes feladatot, a Tökkirály is felszabadult.

A nagy csapat

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (164 db kép)
MEGOSZTÁS