Megtartotta alakuló ülését a csengődi képviselő-testület

Ünnepélyes keretek között, a polgármesteri hivatal dísztermében tartotta meg alakuló ülését a csengődi képviselő-testület október 31-én. Az első napirendi pont értelmében Nemes Ibolya, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette az október 13-án zajlott önkormányzati választás eredményét, mely szerint Pivarcsi Csaba lett Csengőd polgármestere, a képviselők pedig névsorrendben: Kalocsai Ferenc, Németh István, Stiedl Zoltán Józsefné, Suba László, Szabó György és Velez Béla.

-Hirdetés-

Ezt követően a képviselő-testület tagjai esküt tettek arra, hogy településüket legjobb tudásuk szerint, a törvényességet betartva és betartatva szolgálják.

Pivarcsi Csaba polgármester eskütétele után ismertette programját, melyben hangsúlyozta: legfontosabb célja, hogy Csengőd nyugodt, rendezett, fejlődő település legyen.

A testület a polgármester javaslatára Kalocsai Ferenc képviselőt választotta alpolgármesternek, aki köszönetét fejezte ki a bizalomért, majd az őt illető tiszteletdíjat közösségi célokra, Csengőd civil szervezetei javára ajánlotta fel.

A képviselő-testület tagjai bizottságokat is választottak az alábbiak szerint:

A Környezetvédelmi Bizottság elnöke Velez Béla, tagjai Szabó György és Suba László lettek. A Pénzügyi Bizottság elnöke Stiedl Zoltán Józsefné lett, tagja Szabó György, külsős tagja Szabóné Flajsz Márta. A Szociális Bizottság elnöke Suba László, tagja Németh István, és a bizottság nem képviselő tagja Kissné Gönczöl Éva lett. Az Ügyrendi Bizottság elnöke Németh István, tagjai Szabó György és Stiedl Zoltán Józsefné.

Az új képviselő-testület alakuló ülésén egyebek mellett döntött a Szervezeti és Működési szabályzatának felülvizsgálatáról, arról, hogy a járási társulásokba a polgármestert delegálja, valamint a BM-MLSZ pályaépítési pályázatról és a gazdaságélénkítő programmal kapcsolatos pályázatról is.

KN

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS