A megyei első osztályú bajnokság 13. fordulójában az Akasztó a címvédő Kiskunfélegyháza együttesét fogadta. Az előzmények alapján az idén is bajnokaspiráns KHTK győzelmére volt kilátás. A hazaiak próbáltak bravúrt elérni. Dolgukat nehezítette, hogy a sok sérült mellett még a kapus Piránszki István sem állt rendelkezésükre. Így a hazaiaknál már a negyedik kapus védett az őszi szezonban. A vendégeknél pályára lépett a huszonötszörös magyar válogatott labdarúgó Tököli Attila is. Akit a mérkőzés előtt Szabó Béla speaker köszöntött az összeállítások bemondásánál.

Tököli Attila még mindig jól bánik a labdával
-Hirdetés-

A találkozó második percében a hazaiak jutottak szabadrúgáshoz. A pontrúgást Szabó Zsolt ívelte be a kapu elé ahol Patai Balázs még bele tudott emelni a labdába viszont a vendégek hálóőre óriási bravúrral kitolta a jobb felsőbe tartó labdát.

Oroszi Tibor bravúrja a 2. percben

A 4. percben már is előnybe kerültek a vendégek. A tizenhatos vonaláról eresztett meg egy lövést Nagy Viktor, akinek lövése utána a laszti betáncolt a hazai kapuba. Az akasztói Gombár nem tudta elérni a labdát 0-1.

Nagy Viktor lövéséből máris gól lett

A 10. percben egyenlíthettek volna a hazaiak egy jobboldali Szabó Zsolt beadás után Ábel Zsolt a gólvonalról tisztázott. A 14. percben újabb nagy ziccert hagytak ki a hazaiak. Patai Balázs a labdát már a vendég hálóőr mellett is el tudta vinni viszont kiszorított szögből azt már nem tudta a kapuba továbbítani. Egy percre rá azonban a hazai rohamozások eredményre vezettek. Szabó Zsolt jobboldali beadására remekül érkezett Kerekes Márk, aki közelről a vendégek kapujába lőtt 1-1.

Kerekes Márk egyenlített a hazaiak részéről. Itt éppen a volt NB1-ES Koncz Zsolttal fut versenyt.

A 33. percben a vendégek részéről Antman Joshua lőtt centikkel mellé. A 38. percben Tóth István bal oldali beadása után a menteni igyekvő hazai Juhász Tamás saját kapujába fejelt. Így egy öngóllal újra a vendégeknél volt az előny 1-2. Két percre rá Patai Balázs továbbította a labdát Vincze Sándorhoz, aki jó húsz méterről vette célba Oroszi kapuját. A vendégek hálóőre megint a helyén volt és szépen védett. A 44. percben egy jobboldali vendég beadás után nagyot hárított a hazaiak kapusa Gombár. Azonban a kipattanó éppen Antman Joshua elé került, aki közelről a hálóba lőtt 1-3. Így kétgólos vendég előnnyel vonultak a csapatok a pihenőre.

Patai Balázs pirosban nagyon aktív volt a találkozón. Ábel Zsoltot próbálja éppen megállítani

A második játékrész ugyanúgy indult, mint az első. A hazaiak részéről Kerekes Márk vette célba Oroszi kapuját. Azonban a vendég hálóőr kitolta bravúrral szögletre a jobb alsóba tartó lövést. Az 51. percben Antman Joshua baloldalról adott be mely után Tököli Attila közelről fölé bólintott. Az 54. percben Patai Balázs passza után Juhász Tamás lövését tolta szögletre Oroszi. A 80. percben a baloldalról adtak be a vendégek. A beadás után a labda Tóth Istvánhoz került, aki a tizenhatos vonaláról lőtt védhetetlen gólt a jobb felsőbe 1-4.

Tóth Istvánt, Biber János fogja meg

Szrenkó István Akasztó FC: Én úgy gondolom, hogy végig partiban voltunk a Kiskunfélegyházával. Saját hibáinkból éltek. A kapusunknak nem volt az egész mérkőzésen csak két védenivalója. Sajnos megint a hibáink előjöttek. A helyzeteinket nem használtuk ki. Belátásom szerint ennyi nem volt a két csapat között a mai találkozón. Gratulálok a Kiskunfélegyházának a győzelemhez.

Koncz Zsolt KHTK: Nagyon nehéz volt ehhez a pályához alkalmazkodnunk. De úgy gondolom ismét sikerült feltalálnunk magunkat. És véleményem szerint megérdemelt győzelmet arattunk idegenben. A mérkőzés összképét tekintve próbáltunk végig irányítani. Az ellenfél kontráiban volt némi veszély. De összességében nem forgott veszélyben a győzelmünk. Dolgozunk tovább és készülünk a következő mérkőzésre.

B.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (59 db kép)
MEGOSZTÁS