Tázlár egyébként is híres az összefogásról, november 7-én a sütemények árusításával ismét egy nemes ügy mellé állt, Aranyi Áronnak gyűjtöttek pénzt, mellyel segíthetik gyógyulását. A Művelődési házban összesen 88 tálca sütemény érkezett, melyeket már reggel fél 7-től árusítottak a lányok. Nagy keletje volt, szinte egy óra elteltével alig maradt belőle. 

Eleinte Levente kezelése volt a jótékonyság célja. Mivel Leventének összejött a 700 millió forintja, így az összegyűlt adomány összegét egy másik beteg kisfiúnak ajánlották fel.

-Hirdetés-

“Aranyi Áron Leventéhez hasonlóan SMA 2-es típusú betegséggel küzd. Sajnos nagyon sok gyermek van még hasonló helyzetben. Nem lehet rosszul választani, bizton állíthatom, hogy minden beteg gyermeknek nagy szüksége van a segítségre. Akár kis összeggel is segítsük meg a gyermekeket és szüleiket, hiszen sok kicsi sokra megy!” – nyilatkozta Torma-Balogh Marika, a Jótékonysági sütivásár főszervezője.

“Tíz hónaposan állt meg Áron a mozgásfejlődésben, akkor vettem észre, hogy baj van. Nem próbált meg felülni a gyerekágyban, és próbálta tehermentesíteni az alsó végtagjait. Kétéves korában tudtuk meg, hogy a fiunk gyógyíthatatlan beteg: gerincvelői izomsorvadást diagnosztizáltak nála. Sokat köszönhetünk annak, hogy időben észrevettük a problémát, és a gyógytornászokkal, szakemberekkel időben el kezdtünk foglalkozni vele” -mesélte Seres Anikó, az idén 6 éves kisfiú édesanyja.

A közösségi médiában elindított aláírásgyűjtés eredményeként Áron elsők között kaphat meg egy új amerikai gyógyszert.

2016-ban engedélyezték az Európai Unióban annak az amerikai gyógyszernek a forgalmazását, ami az ilyen betegséggel küzdő gyermekek betegségére gyógyír lehet. A gerincvízbe kell beadni injekcióként, így marad legtovább a szervezetben. Mivel csillagászati ára van a készítménynek, ezért nagyon kevés gyermekhez jut el az életmentő vakcina. 

A befolyt összeg

A jótékonysági sütivásáron 242.160 Ft gyűlt össze, mellyel jelenleg Aranyi Áron gyógyulásához járultak hozzá a tázláriak.
“Szeretnék köszönetet mondani Bánné Égető Zsuzsannának és Vörösné Zsuzsinak illetve mindnekinek, aki süteményt sütött, árult vagy vásárolt, hiszen ez egy nemes cél érdekében történt” – mondta hálatelt szívvel Torma-Balogh Marika.

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS