Az októberben lezajlott önkormányzati választásokat követően Páhin új településvezetés alakult. A képviselő-testület tagjai és a polgármester beiktatására, valamint az ünnepélyes eskütételre november 6-án került sor az önkormányzat épületében.

-Hirdetés-

A választások során a településen 683-an voksoltak a jelöltekre, ami 69,69 %-os részvételt jelent. A polgármester Páhin egy új jelölt lett Petz János személyében, akire 350-en, miközben ellenfelére, Győrfi Csabára 329-en voksoltak. Fontos megemlíteni, hogy a polgármester és a képviselő jelöltek mindegyike függetlenként indult.

Az alpolgármester Supka Helga, az ügyrendi bizottság elnöke Pecznyik Béla és tagjai Bogáromi Ágnes, valamint Vajda Mihály lettek. Mellettük még a képviselő-testület tagja lett Bránya György és Vágó József.

A két polgármesteri székért induló jelöltön kívül összesen 11 olyan személy volt, aki képviselő-jelöltként vett részt az önkormányzati választáson. Az alakuló ülés alkalmával Petz János polgármester elmondta, hogy a megnyert pályázatok beruházásait szeretnék befejezni és a további fejlesztések érdekében keresni fogják a támogatási lehetőségeket.

Az új testület arra fog törekedni, hogy a lakossággal hatékonyabb legyen a kommunikáció, aminek érdekében negyedévente színes helyi lapot szeretnének megjelentetni és Páhi facebook oldalát is tervezik elindítani.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS