Meseműhely – játék a pszichodráma eszközeivel címmel november 7-én a Városi Könyvtár és Művelődési Házban Hegedűsné Juhász Nikoletta tartott tájékoztató előadást szülőknek, pedagógusoknak és érdeklődőknek.

Napjainkban minden segítség elkel a szülőknek, pedagógusoknak, gyermekekkel foglalkozó felnőtteknek. A családban, a gyermekközösségekben egyre több a szorongó, gátlásos, közösségbe nehezen beilleszkedő, nehezen alkalmazkodó, önbizalomhiányban szenvedő gyermek. Gyakori életünkben a feszültség, mindennapos stressz, a konfliktusok. Mindezek pszichoszomatikus tüneteket idéznek, magatartászavarokat figyelemzavart, agresszivitást, hiperaktivitást, stb. idéznek elő. Hegedűsné Juhász Nikoletta tájékoztatása a pszichodráma módszerről szólt, amely olyan terápiás, majd személyiségfejlesztő-, önismereti- (csoport) módszer, mely a cselekvésen, a cselekvés átélésén, a cselekvés közben érzett érzelmek tudatosításán, a belátáson alapul.

-Hirdetés-

Hegedűsné Juhász Nikoletta és Doszpod Kitti kiscsoportos (6 fős) foglalkozásokon heti egy alkalommal „Csodavilágba” repítik a gyermekeket, „ahol minden másképpen van; bármiből – bármi lehet, és semmi nem áll útjába a gyermeki fantáziavilág kibontakozásának.” Így játékon keresztül segítséget kap a gyermek a személyiségének pozitív irányú fejlődéséhez.

A két drámavezető minden esetben aktív részese a gyermek játékának. Ők a mesélők, vállalják a negatív szerepeket, segítők, hogy a gyermek a választott szerepét meg tudja valósítani.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS