Márton-napi vigasságot tartottak Csengődön az óvoda és a művelődési ház dolgozóinak közös szervezésében. Az esős idő ellenére szép számmal gyűltek össze kicsik és nagyok, hogy közösen ünnepeljenek.

-Hirdetés-

A rendezvény Pivarcsi Csaba polgármester köszöntőjét követően a nagycsoportosok táncával folytatódott, melyet Turú Gyuláné Iluska néni és Lendvai Attiláné Zsuzsi néni tanított be a nagycsoportosoknak, majd a szülők és nagyszülők is táncra perdültek. Ezután az apróságok énekszóval libakeresőbe indultak kis lámpásaikkal.

Az ünnep táncházzal folytatódott, amelyen Kővágó Zsolt és Mónika tanítottak magyar néptáncokat, népi játékokat, melyhez Bata László, Németh Mihály és Szabadi Tamás húzták a talpalávalót. Az égiek kegye folytán, az eső elmúltával fellobbanhatott a tábortűz is, majd DJ Franczia István szolgáltatta a zenét, melyre táncolhattak, s ragadhattak mikrofont a bátrabbak, hogy kedves dalukat elénekeljék.

Az este folyamán az ízletes kenyérlángos és zsíros kenyér mellett, meleg teát, forralt bort kortyolgatva jóízű beszélgetésre is alkalom nyílt.

A rendezvény folyamán összegyűlt adományból – amint Kuncz Tímea óvodavezető fogalmazott – az óvoda „Egyszer volt, hol nem volt” játszóterét szeretnék újraalkotni.

–A rendezvény létrejöttéért ezúton is szeretnék köszönetet mondani Antal-Szabó Annának, Batizné Supka Eszternek, Béleczkiné Budai Anitának, Endre Norbertnek és feleségének, Franczia Istvánnak, Hajnal Csengének és családjának, Izer Péternek és a Kiss és Társai Borászatnak, Kalmár Szabinak és szüleinek, Kelemen Jánosnak és családjának, Muk Gergő és Noel családjának, Nemes Ibolyának, Pivarcsiné Ladányi Bernadettnek, Suba Lászlónak és feleségnek, valamint Zátrok Csabának. Köszönjük az adományokat, a felajánlásokat, a segítséget, a bátorítást és a megerősítést, hogy újra állt a „Liba-bál”.

Reméljük, hogy minél előbb megvalósulhat az áhított cél a csengődi gyermekek örömére.

KN

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS