Népes gyereksereg gyűlt össze november 11-én este a keceli Központi Óvoda előtt. Szent Márton tiszteletére minden évben ezen a napon az óvó nénik vezetésével, lampionokkal a kézben, énekszóval vonulnak az utcán a Szentháromság templomba az óvodások és hozzátartozóik.

-Hirdetés-

Így volt ez most is. A templomban már várta őket Roland atya, aki örömmel köszöntötte az ünneplőket. Galántai Katalin óvodaigazgató üdvözlő szavai után az egykori katonából lett szent életű emberre emlékeztek.

A hajdani Római Birodalom Savaria nevű városában –amely ma Szombathely– született Márton, aki később Tours város püspöke lett és szerénysége, segítőkészsége, hitbeli szilárdsága miatt szentté avattak. Életéről, tetteiről legendák születtek.

A legnevezetesebb legendát elevenítették fel a Czinka Panna Óvoda gyermekei egy különleges árnyjáték bemutatásával. Orcsik Zoltánné óvó néni készítette fel a gyerekeket az óvoda dolgozóinak segítségével.

A kis előadás után a templom kertjében a Márton-napi libazsíros kenyér és mellé a finom tea várta a gyerekeket.

A Márton-nap segítői voltak: a plébánia, óvodák dolgozói, Hatvani Gáborné, Német Nemzetiségi Önkormányzat. A keceli polgárőrök ügyeltek most is a biztonságra.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)