Bócsán van mindig valami, ami a felnőttek Nagy Bulija mellett a gyerekeknek is szól: ilyen a Márton-napi libalakoma és újbor kortyingatás idején a gyerekek vidám vetélkedője és lámpás felvonulása. Ehhez persze kell a német kultúra szeretete és a német szervezési módszerek átvétele. Ebben lépett ismét nagyot Szlobodáné  Rakonczay Tünde tanárnő és csapata.

-Hirdetés-

A bócsai Boróka Iskola németül tanuló diákjai már napok óta izgatottan készültek a hagyományos német ünnep, a Martinstag, azaz Márton nap megtartására. Erre a tornateremben került sor.

A rövid ráhangoló műsorban hallhattak verseket, láthattak jelenetet, no meg egy lámpás táncot is. Ezt követően a 70 gyermek 7 csapatban mérte össze lexikai és ügyességbeli tudását, képességét. Amíg a nagyok rejtvényt fejtettek, a kicsik óriási lelkesedéssel keresték az iskolában elrejtett libákat. Ebben — a szervezők nagy örömére — a volt diákok is közreműködtek.

Az eredményhirdetésen nemcsak a csapatok versengését, hanem a lámpásokat is értékelték, hiszen előre elkészített „Laternéket” csodálhatott meg a zsűri: mind mestermű volt a maga nemében!

A szülők által hozott tetemes mennyiségű zsíros kenyér, szendvics, linzer, tea és egyéb innivaló mennyisége hamar megcsappant, a gyerekek megdolgoztak a vacsoráért. Ezután következett a várva-várt lámpás felvonulás, ahol meglepetés várta a vonuló gyerek- és felnőttsereget: maga Szent Márton vezette a mintegy 100 főből álló menetet lóháton a bócsai utcán!

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (37 db kép)
MEGOSZTÁS