A megyei harmadosztályú bajnokság közép csoportjának utolsó őszi fordulójában a Tabdi a szomszédvár Kaskantyú együttesét fogadta. A forduló előtt a Tabdi a sereghajtó, míg a Kaskantyú éppen előtte az utolsó előtti helyen tanyázott a tabellán. A találkozót végül a hazaiak nyerték meg egy büntetővel.

Andó Viktor és Sipiczki János csatája
-Hirdetés-

A találkozó 8. percében már is nagyot kellett védenie a vendégek kapusának egy hazai lövés után. A 25. percben a vendég Kaskantyú Andó Viktor révén elért egy les gólt. Majd az első félidő utolsó percében vezetéshez jutottak a hazaiak. A Kaskantyúiak saját térfelükön adták el a labdát melyre lecsapott Damásdi Gergő, aki egyedül mehetett a kapura. A vendégek hálóőre mellett higgadtan gurította a labdát a Kaskantyúi kapuba 1-0. Így a szünetre egy gólos hazai előnnyel vonultak a csapatok.

Damásdi Gergő szerzett vezetést a Tabdinak

A második játékrész elején gyorsan jött az egyenlítés a vendégek részéről. Hiszen az 52. percben Biloscsuk Zoltán jó húsz méterről szánta el magát lövésre. Majd lövése után a labda a bal alsóba kötött ki 1-1.

Biloscsuk Zoltán egyenlített

A 63. percben Gmoser István lőtt kapura a jobb alsóba tartó lövést bravúrral tolta ki a vendégek kapusa Gszelmann Márk. A 75. percben a vendég Farkas Dávid ugrott ki nagyszerűen a védők mögül. Majd lövését a hazai kapus Bada Zsolt jobb lábbal védte. Egy percre rá Damásdi adott be jobbról majd a középen érkező Gmoser István a kapusba lőtt. A 87. percben újra Gmoser került helyzetbe, de ismét a vendég kapus győzött és védett nagy reflexel. A 88. percben aztán jött a mérkőzést eldöntő momentum. Lasztovica ellen szabálytalankodtak a büntetőterületen belül mely után a játékvezető azonnal a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt maga a sértett végezte el. Lövését nagy bravúrral védte Gszelmann Márk majd a pörgő labdát közelről a hálóba vágta Lasztovica Ákos 2-1. A 91. percben volt még egy nagy lehetősége a hazaiaknak. Amikor is Lengvári közelről a fölé bólintott.

Lasztovica Ákos lőtte a győztes találatot

Így a szomszédvári derbit a Tabdi nyerte. Amivel első győzelmüket ünnepelhették az idény során.

Szentgyörgyi Krisztián (Tabdi): Igazi szomszédvári rangadó volt. Nagyon küzdelmes kilencven percen vagyunk túl. Úgy gondolom, hogy közelebb álltunk a győzelemhez. Több helyzetet is kidolgoztunk. Szerencsére a győzelem végül meg is lett. Gratulálok a csapatnak, mert ez egy igazi csapatmunka volt. Ez volt az első győzelmünk az idei szezonban így ez még kiemeltebb fontosságú győzelem.

Virág Tibor (Kaskantyú): Kissé idegesen kezdtük a találkozót. Utána kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés. A Tabdi vezetés megérdemelt volt. Szép gólt rúgtak. Majd sikerült egyenlítenünk. Nekik volt szerencséjük a végén a tizenegyessel. A kapusunk nagyon jól védett. Náluk is a tartalékos kapus szintén jól védett. Ez most így sikerült. Gratulálok a Tabdi csapatának a győzelemhez.

B.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (79 db kép)
MEGOSZTÁS