Tabdi lakosságának több mint a fele római katolikus felekezethez tartozik, ám az összefogás a Szent Erzsébet katolikus templom felújításáért példaértékű. A hamarosan hatvan éves épületre igencsak ráfér a felújítás. A faluban már több ízben gyűjtést szerveztek és a település lakói minden eseményen egy emberként álltak az ügy mellé. Tibbott Nikolettának köszönhetően ismét egy nagy sikerű esemény zárult. A november 16-i Erzsébet – bál kapcsán nyilatkozott magazinunknak.

-Hirdetés-

Két évvel ezelőtt a Tabdi Asszonyklubbal és a katolikus hitközséggel, az önkormányzat támogatásával először egy süteményvásárt szerveztünk a szüreti napon, idén nyáron ezt követte a szeretetbörze. Az itt élők és a vállalkozók példaértékű összefogása valósult meg ezen a bálon, hiszen nagyon sokan támogatták valamilyen módon rendezvényünket.

1960-ban adományokból és sok önkéntes kétkezi munkájából épült fel a templom. Az építése hitet, szépséget, energiát, önbizalmat adott. Ma is hirdeti őseink összefogását és áldozatos munkáját. Ennek fényében szerveztük ezt a bált is, hogy újra régi pompájába ragyogjon a templomunk, és tovább folytassuk őseink munkájátmesélte Nikolett akinek szeretete, hite és kitartása sokakra átragad a faluban.

A fergeteges bál ételeinek hozzávalói, süteményei, a kis és nagy értékű tombolái is mind-mind felajánlásokból valósultak meg. A jó hangulatot Tasi Tamás és Kis Gyöngyi zenéje teremtette meg.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS