A megyei első osztályú bajnokság őszi utolsó fordulójában az Akasztó vendége az ősz folyamán egyre jobban teljesítő Kalocsa volt. A hazaiak bíztak egy szép őszi zárásban. Hiszen a múlt héten, Lajosmizsén nyerni tudtak. Míg a Kalocsa célja egyértelmű volt a harmadik helyen szeretnének telelni.

A találkozót végül 0-2 arányban a vendég Kalocsa nyerte.

Piránszki István az Akasztó hálóőre véd Mátyás Dániel lövésénél
-Hirdetés-

A mérkőzés 2. percében Juhász Tamás az ősz gólját szerezhette volna. Hiszen egy jobb oldali szöglet után klasszikus ollózós mozdulattal, háttal a kapunak küldte a labdát a kapura azonban a játékszer a felső lécen csattant. A 6. percben újabb nagy hazai ziccer maradt ki. Egy bal oldali beadás után kisebb kavarodás alakult ki a vendég kapu előtt. Végül Szabó Zsolt elől tisztáztak a Kalocsa védői. A 9. percben aztán már is az első említésre méltó vendég helyzetből gól is született. Matos Martin jobb oldali szöglete után a középen berobbanó Tóth Levente fejjel vette be a hazaiak kapuját 0-1.

Tóth Levente bűvöli a labdát aki a vezetést szerezte meg a Kalocsának

A 30. percben a jobb oldalról küldött meg egy lövést a hazaiak részéről Kerekes Márk mely után a vendégek kapus védett nagyot. A 43. percben a baloldalon cselezgetett Kerekes Márk majd precízen passzolt a középen üresen lévő Szabó Zsolthoz, aki viszont nem találta el a kaput. Így egy gólos Kalocsai vezetéssel vonultak a felek szünetre.

Kerekes Márk megint nagyon aktív volt

A második félidő ötödik percében Vuits Attila lövése után nagy kavarodás alakult ki a hazai kapu előtt. Végül a labda be is került az Akasztóiak kapujába üggyel-bajjal. A játékvezető Patai Gergő öngóljának írta be a találatot. Ezek után a 65. percben Kudron István előtt adódott egy lehetőség, de ebből sem lett gól. Több említésre méltó lehetőség már nem történt a mérkőzésen.

Szabó Zsolt húzza meg éppen Vuits Attila mezét

Nagy csata folyt a mezőnyben az egész találkozón melyből végül a Kalocsa került ki győztesen, akik így az őszt a harmadik helyen zárták. Míg az Akasztó a 12. helyen telel.

Judák László Technikai vezető Akasztó FC: A mai mérkőzésen is a féléves betegségünk kimutatkozott, hogy egyszerűen gólt nem tudunk lőni. Helyzeteket kidolgozunk, de gólt nem sikerül lőnünk. Így pedig mérkőzéseket nem lehet nyerni. Sőt még mi segítünk az ellenfélnek, sajnos ma is egy öngólt is vétettünk. Ezen a télen változtatnunk kell, mert hiába játszunk mezőnyfölényben, többet birtokoljuk a labdát mérkőzéseket így nem lehet nyerni. Köszönjük a szurkolóinknak az egész éves biztatást. Sajnáljuk, hogy az utolsó mérkőzés így alakult. Hiszen ezen a pályán ez volt az utolsó találkozó.

Kohány Balázs Vezetőedző Kalocsa: Úgy gondolom, hogy ezen a mérkőzésen inkább a küzdelem dominált, mint sem a játék. Ezt tudtuk is előre, úgy is készültünk, hogy egy kicsit változtatnunk kell a játékunkon. Gyorsan tudtunk alkalmazkodni a körülményekhez. Én azt mondom nem volt egy szép meccs, de egy küzdős, hajtós találkozóból végül mi kerültünk ki győztesen. Aminek nagyon örülök. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és az egész őszi teljesítményükhöz. A hazai együttesnek pedig sok sikert kívánok.

B.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS