Kónya Adrienn és Gárdony Viktória elérték álmaikat, saját vállalkozást indítottak el kis falunkban, a lakosok örömére. Erről beszélgettem velük. Hogyan kezdték el? Most hol tartanak?

-Hirdetés-

Mindkét hölgy a KATA-s rendszerben dolgozik, mint egyéni vállalkozó.

Egy OKJ-s tanfolyam elvégzése után kezdtem bele a műköröm építésbe, immáron két és fél éve végzem ezt a szakmát. Nagyon hamar kialakult a vendégköröm, mivel tázlári vagyok, a szívem itt tartott. Műkörömépítő sem volt Tázláron, így kapva kaptam a lehetőségen. Eleinte másfél évig béreltem egy helyet az önkormányzattól, majd utána alakítottuk ki itthon a műhelyemet. Az elején a családom segített ki anyagilag is.
Kezdő vállalkozóknak van olyan lehetőség, hogy pályázhatnak az állam segítségével féléven keresztül. Abszolút pozitívan álltam ehhez az egészhez. Évente járok továbbképzésekre, díszítési technikákat tanulok a környékben, Budapesre is járok és még sorolhatnám

– mesélte el Adri.

“Nagyszerű, hogy Adri itt van nekünk! A nők, anyukák, nagymamák mind ide járnak szépülni és kiengedni a fáradt gőzt is. Egy kicsit olyan, mintha wellness-elnénk. Ami még nagyon fontos, hogy itt van helyben, nem kell elutaznunk egy kiváló szolgáltatásért máshová” – tette hozzá Adri egyik vendége.

Vica, ahogyan éppen “bíbelődik”

Virágkötő vagyok, jelenleg a főúton van egy kis virágboltom, amit bérlek. Itt fellelhetőek dísztárgyak, kellékek, virágok és sok-sok más is. Szeretek bíbelődni a dolgokkal, magam is készítek dekorációkat. Folyamatosan jönnek hozzám kedves vásárlók apró meglepetéssel, finom süteménnyel – hálásak, hogy vagyok nekik! A munkaügyi központtól vettem fel a kezdő vállalkozóknak járó támogatást, ami fél éven keresztül 149.000 Ft-ot jelent havonta. Ennek fejében nekem minden hónap 3. napjáig le kell adnom a munkaügyi központ felé a vállalkozás pénzügyi adatait. Eddig nem panaszkodhatom, jól telnek a mindennapjaim

– mesélte el Vica.

Tehát Kedves Fiatalok!
Mindannyiótoknak megvan a lehetősége, hogy megvalósítsátok álmaitokat, hogy a magatok urai legyetek, magatoknak osszátok be az időtöket. Tudom, hogy minden kezdet nehéz, de áldozat nélkül nincs győzelem sem. 
Egyébként nem sok fiatal vállalkozó van Tázláron. Sokan nem mernek ezen az úton eindulni, inkább a biztosra mennek és munkát vállalnak valahol – de erről bővebben következő cikkemben olvashattok!

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS