Az Országgyűlés 2016. decemberi döntésével november 12-ét, a Szociális Munka Napjává nyilvánította. Ezen a napon a figyelem azokra a szakemberekre irányul, akik az év minden napján segítik, gondozzák segítségre szoruló honfitársainkat.

Kecelen a „Csendes Ősz” Idősek Otthonában november 18-án ebből az alkalomból kis ünnepséget tartottak.

-Hirdetés-

Földes Ferencné, a Kecel Időseiért Közalapítvány Kuratórium elnöke köszöntötte a vendégeket és felkonferálta az este fellépő vendégeit, akik kis műsorukkal ajándékozták meg az intézmény ünnepelt dolgozóit.

A Musical Stúdió növendékei léptek fel Illésné Márin Éva tanárnő felkészítésével: Flaisz Iringó, Gyalogh Lilla, Kelemen Hella, Kiss Nóra, Megyeri Ramóna, Mucsi Anita, Palásti Zorka, Rideg Veronika, Sebestyén Violetta, Vén Hanna, Vigh Viktória, Zsíros Hanna.

Elsőként Haszilló Ferenc, a város polgármestere köszöntötte az intézmény dolgozóit és méltatta elismerést érdemlő munkájukat.

Az otthon lakóiból álló kis csapat verssel és énekkel kedveskedett a vendégeknek. Felkészítőjük Stencelné Borbényi Ildikó volt.
Közreműködtek: Csepeli Istvánné, Haszilló Jánosné, Kothenc Istvánné, Kovács Andrásné, Kovács Antalné, Lehőcz Józsefné, Minda Jánosné, Minda Sándorné, Orcsik Lászlóné, Szvetnyik Imréné, Vida Jánosné, Tanos Károly.

Ondrovics Lilla, Sebestyén Milán és Ondrovics Kristóf az ünnep tiszteletére egy-egy verssel készültek, felkészítőjük az alternatív napközbeni ellátás munkatársa, Tálas Hajnalka volt.

Gombkötőné dr. Sendula Judit, az intézmény vezetője köszöntőjében a következőket mondta:

„A mai nap célja, hogy a figyelem azokra irányuljon, akik rászoruló embertársaik segítését választották hivatásként. Egyre nagyobb szükség van erre a hivatásra, hiszen a társadalom átalakulóban van. Munkánk során gyakran találkozhatunk a társas kapcsolatok hiányából, a család felbomlásából fakadó reakciókkal, a beletörődéssel, elfojtással, agresszióval. A szociális munkát végzőknek ebben a világban kell helyt állni és igazi emberi kapcsolatokat építeni. Fel kell venni a harcot az elmagányosodással, az elidegenedéssel és olyan kapcsolatokat kell kialakítani, ami a megértésen, a türelmen, az odaadáson alapszik. Munkánk fontosságát igazán azok érzik át, akikkel nap, mint nap együttműködünk, akiknek valamilyen formában segítséget tudunk nyújtani.
Kedves munkatársak, ezen az ünnepen – amely rólatok szól – szeretném megköszönni lelkiismeretes, türelmes és kitartó munkátokat. Szabó Magda szerint:Ott kezdődik a nagyemberség, hogy az ember észreveszi, hogy mások is élnek a földön őkívüle, és amit tesz, úgy teszi, hogy nemcsak magára gondol, hanem másokra is.

Ezúttal megköszönte az önkormányzatnak az intézményük működéséhez nyújtott támogatását, valamint a fenntartó, a Kecel Időseiért Közalapítvány Kuratóriuma elnökének, tagjainak és a Felügyelő Bizottság tagjainak munkáját.

“Az intézményben jelenleg 51 fő dolgozik. A szociális alapellátások közül étkeztetés, házi segítségnyújtás, idősek és demensek nappali ellátása, a szakellátások közül idősek otthona szolgáltatásokat nyújtunk. Ennek keretében nap, mint nap átlagosan több, mint 200 idősről gondoskodunk valamilyen formában.
A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat feladatait Kecelen kívül Imrehegyen is ellátjuk. Ezen szolgáltatás keretében évente több, mint ezer ügyfélnek nyújtanak segítséget valamilyen formában. A gyermekjóléti alapszolgáltatások közül alternatív napközbeni ellátás is működik az intézményben, melyet naponta 10-12 gyermek vesz igénybe.
A közétkeztetési konyhán nemcsak az időseknek, hanem a bölcsődéseknek, óvodásoknak, iskolásoknak, a lakosságnak és a munkatársaknak is főznek ételeket. Naponta közel 800 adag ebéd készül, ezen kívül a bölcsődébe és óvodába tízórait és uzsonnát is készítenek”

– mondta el Gombkötőné dr. Sendula Judit.

Az estét finom vacsora és közös időtöltés, beszélgetés zárta.

-Varga Eszter-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS