A keceli II. János Pál Katolikus Iskola és óvoda tanulói számára első ízben rendeztek tehetségnapot 2019. november 20-án a Városi Könyvtár és Művelődési Ház nagytermében.

-Hirdetés-

A MATEHETSZ (Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége) pályázatának keretében valósították meg a programot. Ehhez kapcsolódott a pályaorientációs nap, műhelybeszélgetés és tehetséggondozó délutáni programsorozat is.

A bátor és lelkes előadók produkcióit az iskola pedagógusai, diákjai és érdeklődő szülők tekinthették meg.

“A tehetségnap megszervezésével iskolánk célja, hogy a diákok azon tehetségterületeiről kapjunk átfogó képet, amelyeket iskolánkban nem tudunk megismerni, illetve csak délutáni foglalkozásokon tudunk fejleszteni. Ez egy kiváló alkalom arra is, hogy a tanárok jobban megismerjék a diákokat, illetve a diákok is egymást. Megértsük, kit, mi érdekel, mi motivál.

A köztudatban ugyan az ellenkezője él, de a tanárok szeretnek dicsérni.

A mai nap pedig egy kitűnő alkalom, hogy ezt tegyék, hisz a sok tehetséges diák bemutatója után nem is nagyon tehetnek majd mást, mint dicsérnek és dicsérnek.

Fontos a hagyományőrzés, de legalább ilyen fontos a hagyományteremtés is. Reméljük, hogy tehetségnapunkkal hagyományt teremtünk, és ezután minden évben alkalmunk nyílik megismerni a keceli gyerekek titkolt, rejtett tehetségterületeit”

– mondta el Ridegné Szilágyi Bettina igazgatóhelyettes köszöntőjében.

A műsort a konferálásban szintén nagyon tehetséges Németh Anna tanuló vezette.
Az előadás alatt a paravánokon látható rajzokat a vizuális tehetségterületen kimagasló diákok készítették. Tanáraik Palástiné Haszilló Enikő és Szentgyörgyi Erika.

Az első fellépők az iskola sakkozói Koltai Zoé és Turcsik Attila voltak. Ők évek óta folyamatos fejlődést mutatva örvendeztetnek meg bennünket kiváló versenyeredményekkel – felkészítőjük Szűcs László.

A 6.D. osztályból Keresztes Alex, Péter Károly Krisztián és Kincses Gyula Kevin egy másik tehetségterületen, a zene területén mutatkozott be. Tradicionális cigány hangszeren játszottak, kannáztak.

Simon Balázs a bemutatásra kerülő roller trükköket autodidakta módon sajátította el. Az internetről és más rolleresektől tanulta meg.

A 6.D. osztályból Györgye Lívia, Radics Ramóna és Kertész Riana hagyományos cigány tánca következett.

Ötödik bemutatkozó a korábban már látott Kincses Gyula Kevin volt, aki ezúttal tánctudását mutatta meg.

AZ 5.B. osztályos Benyó Botond trombita előadását hallgathattuk. Botond a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskolában tanul trombitálni. Produkciójában barátja, Lehoczki Dávid volt segítségére.

Szerencsére a sport területén is vannak tehetségeink. Farkas Dávid az 5.D-ből dekázott.

A tánc is a mozgás örömét adja, mint a sport, és ugyanúgy a kinesztetikus tehetségterülethez kapcsolódó képességeket fejleszti. Jakab Zsolt, Káli Laura, Radics Károly, Kolompár Ramóna és Györgye Ramóna Katalin mutatta be tudását ezen a területen.

Következett szintén az 5.C. osztályból Lajkó Kornél, aki focitudását csillantotta meg előttünk.

Az informatika ma már behálózza mindennapjainkat. Szabó Priscilla a saját maga épített és programozott robotjait mutatta be nekünk.

Orcsik Zsófia és Sárvári Gábor néptánc bemutatóját láthattuk. Ők Kiskőrösön táncolnak a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskolában.

Harmadik sport bemutatónkon Farkas Dávidot és Haszilló Kristófot láthattuk az 5.D. osztályból.

A húros hangszerek megszólaltatói között is vannak tehetségeink. Vasvári Zsolt 5.A. osztályos diák gitárjátékát élvezhettük.

A következő táncprodukciót az 5.C osztályos Oroszi Réka és Sára Bernadett mutatta be.

Egy ilyen alkalomból az irodalom sem maradhat ki. A 8.A osztályból Kovács Barbara vers előadását hallgathattuk meg és Maszlik Nóra 5. osztályos tanuló is szavalt.

Az 5.C osztályosok nagyon szeretnek táncolni. A harmadik tánc bemutatót láthattuk Sendula Sára, Bán Regina és Ilie Andrada előadásában. Hozzájuk csatlakozott az 5.A osztályból Haszilló Vivien.

Grúber Noémiről tudjuk, hogy gyönyörűen fuvolázik, de ezúttal egy másik tehetségterületen mutatta meg magát – énekelt nekünk.

A mai napból a modern tánc sem maradhatott ki. Az Exotic Tánc Sport Egyesület diákjai készültek ma bemutatójukkal. Az egyesület vezetőedzője, Orcsik Attila irányításával edzéseken, táborokon keresztül, nagy szorgalommal, kitartással készülnek egy-egy megmérettetésre, versenyre vagy fellépésre. A szorgos csapatból ma egy páros jött el –  Csúzi Fanni és Veréb Andor – , hogy emeljék a rendezvény hangulatát és továbbadják lelkesedésüket, a tánc szeretetét is.

A 6. osztályosok is nagyon jók a táncban, ma őket Bodi Mónika és Dobi Vanda képviselték.

A tehetségnapunkat az 5.D osztály produkciója zárta. Ők a zenét eszközként használják interperszonális képességeik fejlesztéséhez. A Halott Pénz együttes Amikor feladnád című számát adták elő.

Az előadások megtekintése után minden fellépő Tehetség Oklevelet kapott, melyet Berger József iskolaigazgató és Kovács Ibolya, a Compana kft. képviselője adott át dicsérő, bíztató, elismerő szavak kíséretében.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS