A december 6-8. között megrendezésre kerülő keceli virágfesztivál témája ezúttal a „Téli ünnepek” (ádvent, Mikulás, karácsony, szilveszter, havas táj, otthon melege), a kiállítói standok, az ifjúsági kötészeti verseny feladatai és a kiskertépítő pályázat munkái is ennek jegyében készülnek.

-Hirdetés-

A rendezvény pénteken 10 órakor nyílik a Városi Sportcsarnokban. A vendégeket köszönti Haszilló Ferenc polgármester, a virágkiállítást megnyitja Bányai Gábor országgyűlési képviselő. Karácsonyi dalokkal közreműködik Gyenis Erika és Ottmár Attila, a Bajai Fiatalok Színháza részéről.

A kiskertépítők számára 13 órától karácsonyi gyermekkoncert, 14 órától eredményhirdetés lesz. A pénteki nap folyamán kiállítások nyílnak: 11.30-tól a könyvtárban Kiss Csaba és Turnai Ágnes képeslap gyűjteményéből ünnepi és egyéb motívum képeslapokat láthatunk, 17 órától pedig Ladányi Tamás asztrofotográfus kiállítása kerül bemutatásra a múzeumban.

Ahogyan a látogatók már megszokhatták: minden este kapuzáráskor gyertyagyújtás lesz a könyvtár előtt, a Mikulás minden délután ajándékokat sorsol a sportcsarnokban, Gombás Attila kötészeti-, Kalmár Benedek pedig tökfaragás bemutatót tart. A témához kapcsolódva a sportcsarnokban Nosztalgia kisvonaton utazhatnak majd a gyerekek, melynek igénybevétele ingyenes. Idén ünnepli 25 éves születésnapját a Keceli Patachich Gábor Borrend, melynek alkalmából 14.30-tól a sportcsarnok színpadán ünnepi ceremóniára kerül sor.

A fazekas kiállítás keretében a fazekasmesterek ezúttal két téma közül választhatnak: épület kerámiákat vagy bravúros megoldásokkal készített kerámiákat mutatnak be. A tárlat megnyitója 7-én (szombaton) 15 órától lesz a könyvtárban, ismét egybekötve a helyi és megyei értéktár okleveleinek átadásával. A tárlatot megnyitja Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, köszöntőt mond Kékedi László, a Magyar Művészeti Akadémia tagja. Ugyanezen a helyszínen a fazekasok mellett Mesterségek bemutatója várja a hagyománytisztelőket. Az udvaron Keceli Ízek Utcája és magyar gyártmányú gépek kiállítása, a kék iskolában virágvásár, a piros iskolában karácsonyi vásár lesz. A Magyar Vöröskereszt szombaton 11-15 óráig véradásra várja a segítőket.

Vasárnap délelőtt az önkormányzat tanulmányi támogatásait adják át, 14 órától a Keceli Musical Stúdió karácsonyváró műsorát tekinthetik meg az érdeklődők. 17 órától a kisállat kiállítás eredményhirdetése lesz.

A három nap alatt nyitott szertárral várja a vendégeket a keceli tűzoltóság, tárt kapukkal a Pintér Művek múzeuma, ingyenes kiállítással a Városi Múzeum. A rendezvényre számtalan kiállító és árus érkezik az ország minden tájáról. A belépési információk és a folyamatosan formálódó program a www.kecel.hu honlapon olvasható. Szeretettel várunk minden kedves látogatót!

Gyalogné Klajkó Eszter

MEGOSZTÁS