Mint a település vezetője Újházi Zsolt elsődleges feladatnak tekinti az oktatást valamilyen szinten képviselni. Hajdanában a 180 fő befogadására alkalmas iskola ma ott tart, hogy 17 diák ül be a padsorokba. A feladat adott, mégpedig, hogy ez az iskola működjön és tudásban gazdag nebulókat neveljen ki és jó alapokkal induljon el Kiskőrösön a felső tagozatba.

-Hirdetés-

A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola Kaskantyúi Telephelye vállalta magára azt a feladatot, hogy megrendezze november 21-én az idei tanév járási szavalóversenyét. A járás hét településéről 27 fő alsó tagozatos kisdiák érkezett és szabadon választott állatverseket szavaltak el. Az esemény szervezője és műsorvezetője Hermanné Németh Andrea gyógypedagógus, tanító volt. 

A gyermekeket az intézmény telephely-vezetője Kutyifa Ferencné is köszöntötte. Elmondta, hogy ez a kicsiny iskola miért is vágott bele ennek a versenynek a megrendezésébe:

Az iskola a tavalyi évben nagyon szép eredményeket ért el különböző vers-és mesemondó versenyeken, ezért úgy gondolták, hogy szeretnének valami jót visszaadni, bemutatni az iskolát a környékbeli települések pedagógusainak és gyermekeinek.

Újházi Zsolt polgármester 

„A vers szép, jó és muzsikál, és sokat fejlődik az anyanyelvi képesség. A fellépés biztos lesz, hiszen nagy bátorság kell ahhoz, hogy kiálljunk az emberek elé és remegő hang nélkül szépen mondjuk el azt, amit megtanultunk. Az élet ma fele részben attól sikeres, hogy tudjuk kommunikálni önmagunkat és a teljesítményünket” – hangsúlyozta a zsűri elnöke, Turán Istvánné.

A rendezvény végén mindenki egy kedves ajándékkal és emléklappal térhetett haza. Az első három helyezett pedig képviseli járásunkat a Tankerületi szavalóversenyen.

A zsűri (Turán Istvánné, Pálinkó Gyuláné, Újházi Zsolt, Berkecz Móni) munkájának köszönhetően a következő eredmények születtek:

1-2. osztályos korcsoportban:
I. Gucsi Armand                   Kiskőrös
II. Pivarcsi Lilla                   Csengőd
III. Tóth Gréta                     Izsák
Különdíj: Jámbrik Janka      Fülöpszállás

3-4. osztályos korcsoportban:
I.Fazekas Krisztián              Izsák
I. Litauszki Domokos           Kiskőrös
II.Valach Nikolett                Kiskőrös
III.Sipos Ákos Lehel            Bócsa
Különdíj: Szabadi Csenge    Fülöpszállás

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS