Milyen hatással vannak ránk a körülöttünk lévő színek? Milyen hangulatot teremthetünk velük? Képesek vagyunk másokat is befolyásolni a segítségükkel?

-Hirdetés-

A színeket hívták segítségül a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola Csengődi Általános Iskolájának tanulói egy fergeteges műsoros est megteremtéséhez. Felrúgva a régi szokást, hagyományteremtő céllal november 22-én jótékonysági műsort szerveztek az iskolai rendezvények, kirándulások, eszközbeszerzések támogatására. Az esemény kapcsán Németh István igazgatóval beszélgettünk.

Miért döntöttek úgy, hogy a megszokott bál helyett valami új dologba kezdenek bele?

Mi, csengődiek büszkék vagyunk a hagyományainkra. Fiatal településként azokra a hagyományokra, amelyeket mi magunk teremtettünk. Egyik ezek közül a rendszerváltás utáni fényes időkben született „Szülők-nevelők bálja”, amely a település oktatását hivatott jótékony eszközeivel segíteni. A jelek egy ideje azt mutatták, hogy a jótékonysági bál már nem biztosította maradéktalanul az alapcélok megvalósulását. A negyedszázad alatt az ötletadók, alapítók idősebbé váltak, és az új szülői generációk megszólítására új utat kellett keresnünk.

Jókedv jellemzett minden fellépő csoportot

Mi adta az ötletet a jótékonysági műsor megszervezéséhez?

Az ötletet az uniós témahét záró műsorainak töretlen és növekvő sikere adta. Teltház előtt mutatták be az osztályok, hogy mennyi érdekességet, hasznos ismeretet gyűjtöttek a választott országról. Miért ne használjuk fel ezt a természet adta nézőközönséget közös szórakozásra, beszélgetésre, és párhuzamosan jótékonykodásra? Jótékonykodásra, mely létrehozta ma ezt a gyönyörű díszletet, a gyerekek jelmezeit, a tombola ajándékait és a büfében a finom falatokat.

A közönség komoly színházi produkciót is láthatott

Sok itt a színes ruhába öltözött gyermek. Mi a mai este témája?

Minden páros évfolyam – tehát nem az egész iskola – idén egyetlen utasítással ellátott csoportfeladatot kapott szeptemberben. Tetszőleges időtartamban, tetszőleges produkciót állítsanak színpadra egyetlen szabályt követve: szóljon minden vers, dal, ének, tánc, jelenet a választott színről. Kék, zöld, sárga és piros osztályok alakultak. A páratlan évfolyamú osztályok műsorára jövő év elején kerül sor.

1100 db tombolát adtak el rekord idő alatt

Hogyan oldották ezt meg az osztályok?

Számomra is meglepetés volt ma délelőttig, hogy ki hogyan oldotta meg a feladatot, milyen produkciók születtek. Azt azonban láttam, hogy pedagógusok, gyerekek és szülők dolgoztak együtt lelkesen, pörgött a munka, minden feladatra akadt jelentkező. Működött, hogy egyéni feladatok épültek közös csoportmunkára, olyan feladatok, amelyek mindenféle képességgel megáldott gyereknek örömet és sikert jelenthetnek. Segítettek a szülők, idősebb testvérek, és a telefonok, kütyük is jóval többet pihentek az elmúlt hetekben, mert hús-vér közösségek, osztályok játszottak, próbáltak együtt. Vagyis a projekt a műsortól és a mai est bevételétől függetlenül is sikeres volt. A produkció pedig nagyszerű, felejthetetlen és tarkabarka!

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS