Orgoványon, a Területi Operatív Program keretében megvalósult közlekedésbiztonság-fejlesztési és csapadékvíz-elvezetési beruházások ünnepélyes átadására került sor 2019. november 26-án.

-Hirdetés-

Az átadási ünnepségen Gál Szilvia polgármester köszöntötte megjelenteket és beszámolt az elvégzett munkáról. A két különböző, de kivitelezésében egymáshoz kapcsolódó projekt közel 230 millió forintos támogatásból valósult meg. A közlekedésbiztonsági projekt keretében hat korszerű buszmegállót alakítottak ki, amelyhez kerékpártároló is tartozik. Új fel- és leszállóhellyel rendelkező buszfordulót építettek. A biztonságos közlekedés érdekében a település legforgalmasabb pontján forgalomszabályzó szigetet és négy gyalogátkelőhelyet alakítottak ki, valamint egy kilométeres szakaszon kerékpársávot festettek fel. A csapadékvíz-elvezetési projekt keretében megszüntették a központba lévő nyitott vízelvezető árkokat, helyükre zárt elemek kerültek. Felújították a nem megfelelő árkokat és átereszeket. A gyephézagos árokrendszer megépítésével biztosítják a csapadékvíz minél gyorsabb elvezetését és szikkasztását. A projekt keretében 2590 méter árokrendszer újult meg. Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében a fejlődésért tenni akaró közösség szerepét emelte ki, majd az alkalom emlékére a megye zászlaját adta át Gál Szilviának. Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője, köszöntőjében a folyamatos fejlődés melletti elköteleződés fontosságát hangsúlyozta.

A köszöntőket követően a résztvevők egy rövid séta keretében megtekintették a település központjában megvalósult beruházást. A Művelődési Ház előtt az iskolások műsora és az egyházak képviselőinek áldása után Lezsák Sándor, Gál Szilvia és dr. Mák Kornél a nemzeti színű szalag átvágásával adta át a beruházást. Az átadási ünnepség, az iskolások és az óvodások körében végzett szemléletformáló kampány keretében tartott rendezvényekről szóló kiállítás megtekintésével zárult.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)