Egy árveréssel kezdődött Varga Csaba akasztói fiatalember jótékonysági sorozata és reméljük, hogy sokáig tart még. Az SMA2 betegséggel élő kisfiú, Hosszú Levente megmentéséért ajánlott licitre egy egyedi bort, ezzel kezdődött minden.

-Hirdetés-

2019 októberében hozta létre az „Egy apró lépés” közösségi oldalt, ezzel olyan eszmét hirdetve az embereknek, mely szerint ma Magyarországon egy gyermek életének a megmentése nem pénz, csupán szeretet és figyelem kérdése. Az első kampány ideje alatt ezt a szemléletet támogatva és egymást segítve vált Kis-Szabó Tímea és Fiszter-Oláh Ilona segítségével egy igazi csapattá.

Közösségük jövőbe mutató céljairól beszélgettünk Csabával.

Az apró lépés csapatának törekvése és egyértelmű célja, olyan országos figyelemfelhívó plakát-kampányok szervezése és népszerűsítése, melyekkel emberek tömegeit inspiráljuk arra, hogy álljanak meg a napi rohanásban egy pillanatra, és gondoljanak bele, hogy mekkora segítséget tudnak nyújtani egy apró lépéssel, összefogással. Közösségünk elhívatott célja, hogy olyan gyermekek életét változtassuk meg, akiket az országos összefogással hozzá lehet segíteni az első önálló lépteikhez! Az első ilyen kampányunk Levente lépteiért folyt Hívd meg Levit egy „kávéra”! szlogennel. Hihetetlenül gyorsan összejött a szükséges összeg, amihez figyelemfelkeltésünk nagyban hozzájárult és az igen nagy számú, tevékenyen részt vállaló közösséget látva úgy döntöttünk, hogy tovább folytatjuk karitatív munkánkat.

Egy különleges bor árverezésével kezdődött minden

A Facebook profilotok alapján már gőzerővel készültök a következő országos kampányotokra.

Nagyon örülünk annak, hogy a 14 ezer fős csoportunk érdeklődéssel és lelkesedéssel várja a folytatást. Hatalmas megerősítés az számunkra, hogy az emberek mellettünk állnak és egységben próbálhatjuk meg még több gyermek életét és hétköznapjait megváltoztatni! A következő projektünk első lépéseként létrehoztuk a Rendezvény-TÁRs csoportot.
A II. Országos Plakátkampánnyal újabb három kis hős élete vehet kedvező fordulatot mindössze három nap alatt. Ehhez keresünk 300 olyan települést, ahol csatlakoznak a felhívásunkhoz és az adott hétvége valamelyik napjára szerveznek adománygyűjtő rendezvényt Rolinak, Máténak és Tamarának, a Rendezvény-TÁRs Programsorozaton belül. A december 13-14-15-i rendezvényeken egységesen a 3 “Hősünk” adomány-gyűjtő dobozait találják meg.

Miben tudjátok segíteni a jelentkező települések adománygyűjtő akcióit?

A csatlakozó települések és az önkéntes szervezők munkájának megkönnyítése érdekében, minden eddigi rendezvénnyel kapcsolatos tapasztalatot összegyűjtünk egy helyre és közzé tesszük, hogy minél színvonalasabb, családiasabb rendezvényt tudjanak szervezni. A települések polgármestereivel is igyekszünk felvenni a kapcsolatot és megkérni őket, hogy segítsék a szervezők munkáit és adjanak meg minden lehetőséget nekünk arra, hogy a lehető legnagyobb hírverést tudjuk elérni. A szervező csoportokkal célunk, egy hosszú távú együttműködés jó alapjait lehelyezni, mert akár ciklusosan ismétlődő országos, családi rendezvény is lehet a “Rendezvény-TÁRs Programsorozat”.

Továbbá bevezettük a Rendezvénytárat, mely egy ingyenes gyűjtőpontja a jótékonysággal, adományozással és önkéntességgel kapcsolatos programoknak, ezen a térképen könnyen eligazodhatnak és rákereshetnek, hogy mikor és hol lesz a közelben jótékonysági rendezvény. A kampányunkhoz kapcsolódó települések eseményei is itt kapnak majd helyet külön megjelöléssel. Ezzel összekapcsolva bevezettük a regisztrációs lapot, talán az eddigi leghasznosabb újítás, amely megkönnyíti és rugalmassá teszi a teljes jótékonysági programok tárházának a kezelését. Nagyon népszerű, pár pillanat alatt lehet a térképre regisztrálni a szervezett “sütivásárokat”, jótékonysági rendezvényeket, független attól, hogy a kampányunkban résztvevő rendezvényről, vagy egy más kedvezményezett javára szerveződött eseményről van szó.

A Rendezvénytár elérhetősége:
https://www.google.com/maps/d/u/1/viewer?fbclid=IwAR0PrgL00bslxZrF0EMEWOy3WOAyyiuyo4UBBmgWXT1LEA-1SrBpLixLDMs&ll=48.03593049962006%2C22.32459316874997&z=7&mid=1uUm0aIAAH2f5X8iYH2Z1ymQLlTRPSWcP

Következő cikkünkben olvashatnak a három kis hősről!

B.M

MEGOSZTÁS