Hatalmas tudásanyaggal gazdagodhattak azok a diákok, akik részt vettek a Járási környezetismereti versenyen. A Kiskőrösi Bem József Általános Iskola Soltszentimrei Általános Iskolája fogadta december 5-én a gyerekeket. A járásból Csengőd, Izsák, Fülöpszállás, Kiskőrös, Páhi és Soltszentimre településekről 3-4. osztályos, három fős csapatok érkeztek.

-Hirdetés-

Az intézmény igazgatója Schantlné Farkas Julianna köszöntötte a részt vevő csapatokat, kísérő pedagógusokat és a szülőket, majd koordinálásával megkezdődött az izgalmas verseny, melynek témája az emberi test és működése volt.

Bevezetésként tüdejük kapacitását mutatták be, amikor egy levegővételnyivel fújták fel a lufit. Majd egy otthon elkészített plakáton mutatták be a helyes táplálkozás alapjait. A totóban olyan kérésre is választ adtak, mint például „Milyen alakú porcok alkotják a légcsövet?” Az emberi csontváz csontjait is megtanulták, talán csak a singcsont adta fel a leckét egy-két csapatnak.

Minden bizonnyal az íz kóstoló volt a legnépszerűbb feladat, amikor különböző ízesítésű vizet kellett beazonosítaniuk. Majd következtek az elmaradhatatlan fogalom párosítás, szólások és közmondások, vagy épp kirakó feladatai. Végül pedig az egyik kedvenc, a tapintás érzékelése egy zsák és különféle anyagú és formájú tárgyak segítségével.

A zsűriben Morvai Edina a KNP munkatársa, Gmoser György a Szegedi Pedagógiai Oktatási Központ és  Dezső Győző az iskola képviseletében tevékenykedett. Az első három csapat Izsákról és Kiskőrösről került ki, ők képviseli járásunkat a Tankerületi versenyen, mely Páhin január végén kerül megrendezésre.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS