Vasárnap is több százan látogattak el a keceli XXXIII. FLORA Virágfesztiválra és a XVII. Keceli Országos Fazekas Kiállításra. Az ország minden tájáról jöttek az érdeklődők.

A délelőtt programjai közé tartozott a tanulmányi támogatások átadása.

-Hirdetés-

Kecel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete dr. Csapi Bence képviselő indítványára 2017 óta jutalmazni kívánja az érettségi vizsgán, valamint szakmájuk elsajátításában kiemelkedő tanulmányi eredményeket elérő fiatalokat.

Forrai Ákos alpolgármester és dr. Csapi Bence adta át a tanulmányi támogatást Varga Viktornak, Kovács Gergelynek, Csizovszki Evelinnek, Radics Milánnak, Kovács Viktornak, Bata Violának, Tóth Kornélnak, Takács Renátának, Csonka Ákosnak, Fejes Lucának ás Kovács Lilinek.

Grúber Noémi fuvolajátéka tette még ünnepélyesebbé az eseményt.

Karácsonyi pillanatokat idéztek a Keceli Musical Stúdió növendékei „Kisült már a kalácsunk” címmel Illésné Márin Éva tanárnő vezetésével.

A „Kiskarácsony, nagykarácsony”-t már a Mikulás énekeltette el a gyerekekkel, mert az előadás utánra tényleg kisült a kalács a Csendes Ősz Idősek Otthonának konyhájában, amiből minden vendég falatozhatott.

A FLORA Mikulása több alkalommal a belépőjegyek sorsolása által ajándékkal lepte meg a közönséget.

A kiállítás ideje alatt már hagyomány, hogy tenyésztők elhozzák bemutatni legszebb tollasjószágaikat, baromfit, galambokat, egzotikus madarakat. Csiviteléstől, kukorékolástól hangzik az iskola belső udvara három napon át.

Kísérőrendezvények vasárnap is színesítették a programot, vásárlási lehetőségekkel is.

A rendezvény zárásaként a Keceli Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésével, német nyelvet tanuló iskolás gyerekek verseltek, énekeltek, majd Kecel polgármestere és a FLORA alkalmából vendégségbe érkezett scwarzenbrucki küldöttség képviselője gyújtotta meg az adventi koszorún a gyertyát.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS