Advent első vasárnapján a templom kertjébe invitáltak minden érdeklődő helyi lakost Soltszentimrén. Sörösné Barna Csilla nyitóbeszéde és Nagy István polgármester köszöntője után Szent Imre kórus előadását hallhattunk, majd Gudmon Brigitta általános iskolás tanuló szavalt verset. Ezt követően Kovács Sándor lelkész megszentelte a betlehemet. Soltszentimrén is fellobbant az adventi koszorú első gyertyalángja, mely után a kilátogató vendégeket zsíros kenyérrel, forralt borral illetve forró teával kínáltak. Közösségi ház előtermében a helyi kézművesek kaptak lehetőséget termékeik kiállítására illetve vásárára.

-Hirdetés-

Advent második vasárnapja egyben a kis falunkba ellátogató Mikulás napja is. Az estét Nagyné Jámbrik Ildikó óvodavezető nyitott meg, melyet követően  a Szivárvány óvoda nagycsoportos gyerekei adták elő műsorukat. Ezután a hagyományokhoz híven fellobbant az adventi koszorún a második gyertyaláng is. Ebben a meghitt hangulatban az óvónők és dadusok által előadott kis műsorral folytatták az estét, melynek keretében bábelőadást láthattak a kisgyerekek, akik kilátogattak a térre a hideg idő ellenére is. A sok csillogó szempár érdeklődve figyelte az előadást. A színház befejezte után megérkezett a várva várt Mikulás is, aki hó híján lovasszán helyett lovaskocsival érkezett.
A gyerekek izgatottan vették körül a nagyszakállút, hogy vajon nekik is hozott-e valamit.? Természetesen idén minden kisgyerek jó volt, így mindenki kapott egy kis apróságot a télapó zsákjából.

Az est zárásaként ismét forralt borral, forró teával, valamint kemencében sütött kenyérlángossal kínálták a vendégeket, sőt a helyi kézművesek vására is ismét nyitott volt az érdeklődők előtt.

T.M.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (82 db kép)
MEGOSZTÁS