Ez jutott eszembe címnek, amikor megláttam Szőke Vivien koreográfiáját: hófehér ruhában ébresztette fel a gyerekeket „téli álmukból”, hogy együtt mutassák be a karácsonyi táncot. Emellett volt itt country és az egyre tartalmasabb flashmob — már az áprilisi kiskunhalasi Stúdió 2000 Táncgálára készülve. De most még az adventi gyerekjátszóházon voltunk mégpedig Bócsán!

-Hirdetés-

Mint minden évben, most is nagy stábbal állította össze a Bócsa Község Oktatásért Közművelődésért Alapítvány (röviden: BOKA) az adventi programot. És nem csupán a gyerekekre gondoltak: a betérő szülőknek töltött káposzta, sült kolbász (de jó, hogy volt Bócsator!) és forralt bor melengette szívét-lelkét-gyomrát. A lelkes segítők között először is ott voltak az osztályfőnökök a 8 osztállyal, az ovisok, szülők, nagyszülők és természetesen az aktív diákok.

„Mindig újítunk egy kicsit” —mesélte Barcsikné Weinhardt Éva, a bócsai Boróka Iskola igazgatója. „Tavaly bábszínház volt, zárásként pedig a karácsonyi műsorunkat adtuk elő. Idén is jött a bábszínház, a délután végén pedig táncbemutatót láthattunk. Sok szülő, nagyszülő is itt volt, akik nagyon jól érezték magukat.”

Az elszámolás még tart, és a bevétel mind a gyerekekre megy: 2020-ban az SZMK-val közösen fedett kerékpártárolót szeretnének építeni az iskolához. 

 

 

 

 

A nyitó hangulatot a kecskeméti Ciróka Bábszínház művészei teremtették meg. A tartalmas, bő egy órás előadás a „legrosszabb kisfiúkat” is lekötötte. A bábművész Fülöp József volt, aki egy Titiri-játékkal, azaz mini bábszínházzal kápráztatta el a nézőket. Ahogy utána elmesélte, „ez egy kis sámliszerű képződmény, amire rá van téve egy tekerős kisszínpad. Ezen mozognak a kis bábuk, és így adom elő a történetet. Közben persze figyelni kell a gyerekek szemét!”

A műsor másik fele egy aktív játék volt, melyben már a gyerekek voltak a szereplők és így játszották el együtt a mesét. Keller Dániel hegedült közben, így adva meg a darab hangulatát.

Csőváriné Elluska még egyenkötényt is készíttetett a kolléganőinek. Mert töltött káposztát másként nem lehet árulni. Persze itt is elkelt minden

Több ennél nagyon nem is kell. Ez volt az újabb élmény Bócsáról. E héten vasárnap délután pedig lámpásozunk és hangversenyt hallgatunk!

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (74 db kép)
MEGOSZTÁS