Két novemberi hétvégén tizenegy és fél tonna tartós élelmiszert gyűjtött a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) országszerte – jelentette be a szervezet elnöke kedden Kiskunhalason.

Kardosné Gyurkó Katalin a Fiatalok a kisgyermekes családokért elnevezésű országos adománygyűjtő akció záró sajtótájékoztatóján elmondta: november 8. és 10. valamint november 15. és 17. között a Nagycsaládosok Országos Egyesületének 23 helyi szervezete 23 élelmiszerüzletben gyűjtötte a felajánlásokat, amelyekből országosan 500 családot tudnak támogathatnak.

Kardosné Gyurkó Katalin

Kiemelte: ötödik alkalommal meghirdetett akciójuk során megtapasztalhatták, hogy az emberek szívesen adakoznak és állnak a jó ügyek mellé.

-Hirdetés-

A NOE elnöke szerint jó érzés, hogy az egyesület fiatal tagjai önkéntes tevékenységükkel ismét megtapasztalhatták, milyen fontos a jó cselekedet.
Kardosné Gyurkó Katalin hangsúlyozta: az adományok a családoknak egyfelől anyagi segítséget jelentenek, de üzenetük is van, az, hogy a kiszolgáltatottabb, sérülékenyebb családok nem maradnak egyedül, mindig számíthatnak segítségre.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke elmondta: egyéb támogatásaiknak köszönhetően szervezetük összességében több mint kétezer családnak tud segítséget nyújtani az adventi időszakban.

Az adománygyűjtő kezdeményezés záró sajtótájékoztatójának végén a hatvan tagot számláló Fészekrakó Halas Kistérségi Nagycsaládosok Egyesületének néhány rászoruló kiskunhalasi családja már át is vehette a felajánlásokból kialakított ajándékcsomagokat.

Forrás: MTI 
Kép: hirado.hu

MEGOSZTÁS