Interaktív könyvbemutatóra várták az érdeklődőket a Kecel Városi Könyvtár épületében december 11-én. A közalkalmazottak klubja (KÖZKLUB) szervezésében a „Porszemek” című könyv bemutatójára került sor a szerzők részvételével.

-Hirdetés-

A KÖZKLUB vezetője Kovács Anna már évek óta a költészet napjához kapcsolódva  „Keceliekről, Keceliekkel, Kecelieknek” címmel szervez egy-egy irodalmi délutánt. Ilyenkor helybeli írók mutathatják be saját verseiket, egyéb írásaikat.

A „Porszemek” alkotóival Flaiszné Sendula Margit beszélgetett a nagy érdeklődés mellett megtartott est során. A könyv írója Varga Józsefné elmondta, hogy egy ilyen program során hangzott el néhány kis írása. A „nagyoknak”, mint Fitó Ica, Matos Maja, Horváth Imre már megjelent könyvük, könyveik. Ezeket a porszemeket igaziból ő csak a családjának szánta, de Kovács Anna vetette fel az ötletet, hogy az írásaiból is kellene egy könyvecskét készíteni, mégpedig úgy, hogy a fotóiról már ismert lánya, Varga Eszter képei illusztrálják a kis történeteket.

Varga Józsefné és Varga Eszter  munkáját virággal és ajándékkal köszönték meg

A Művelődési Ház igazgatójával Widnerné Fenyvesi Bernadettel közösen rábeszélték a könyv megszerkesztésére. Elmondta, hogy segítői szerveztek, intézkedtek, lebonyolították a hivatalos dolgokat, támogatókat szereztek. Az ötlet még a múlt nyáron megszületett, de az elhatározás csak egy év múlva.

A most decemberre elkészült könyv 90 kis egyperces történetet tartalmaz fotókkal kiegészítve. Widnerné Fenyvesi Bernadett ajánló szavai szerint: szeretetről, összetartozásról, emberségről, türelemről, még meglévő értékeinkről, s elveszőben lévő kincseinkről” szól. A fotók közt van, ami szinte dokumentum értékű, azonban többsége hangulat, benyomás, különböző érzelmek kifejezése. Önmagukban is van mondanivalójuk, de ebben az esetben a szöveghez kapcsolódnak.

A könyvbemutatón egy-egy kis történetet olvastak fel a könyvből volt kolléganők, óvó nénik: Czár Lászlóné, Herczeg Mihályné, Szabó Anett, Andrási Sándorné, Árvai Andrásné, és Szeg Jánosné.

„A Keceli Hírekben a Múltidézőben helytörténettel kapcsolatos írásaim jelennek meg évek óta, legtöbbször Eszter fotóival. Társszerzői voltunk a múlt évben megjelent Kecel Anno és a Kecel Imrehegy katolikus öröksége könyveknek. Jelenleg ugyanazokkal a társakkal együtt készül a Keceli Önkéntes Tűzoltóság 150 évét bemutató könyv. Köszönet mindenkinek, akik nélkül nem jött volna létre ez a könyvbemutató!” – mondta Varga Józsefné.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS