A megye területén az elmúlt 24 órában két súlyos és egy könnyű sérüléssel járó, valamint hat anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Két sofőrt ittas vezetés gyanúja miatt állítottak elő.

-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

Kecelen 2019. december 12-én a Kossuth Lajos utcán 17 óra 10 perckor egy 47 éves helyi férfi közlekedett egy Opellel. A helyszíni szemle adatai szerint az 54-es számú főút kereszteződéséhez érve a sofőr egy „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítását hagyta figyelmen kívül. Áthajtott az úton, ám eközben nem adott elsőbbséget a főúttal párhuzamosan kiépített kerékpárúton egyenesen haladó biciklisnek, ezért összeütköztek. A kerékpárt hajtó fiatal lány megsérült.

Elsőbbségadási kötelezettségünk soha nem attól függ, hogy milyen járművel közlekedünk. A kerékpárosok – a gyalogosok mellett – a közúti közlekedés legvédtelenebb és legsérülékenyebb résztvevői. Elütésük során gyakorlatilag kivétel nélkül személyi sérülés következik be, és csak annak súlyossága a kérdés. Ez a különös sérülékenység indokolja, hogy kiemelten figyeljünk rájuk.

A balesetek többsége súlyos szabályszegés vagy pillanatnyi figyelmetlenség következménye. Kellő odafigyeléssel, körültekintéssel a balesetek jelentős része elkerülhető.

Police.hu

MEGOSZTÁS