Az adventi időszak beköszöntével szinte a világ minden táján megkezdődtek az ünnepre hangoló programok. Ilyen programnak lehettünk tanúi Akasztón a Családi mézeskalácssütésen, amely mára már hagyománnyá nőtte ki magát, és még a munkanap ellenére is összegyűlt egy kis gyermek csapat az Akasztói Faluházban.

Mielőtt nekiláttak a tényleges munkálatoknak, közös énekléssel gyújtották meg a Faluház adventi koszorújának harmadik gyertyáját.

Az adventi koszorú gyertyái más-más fogalmat szimbolizálnak; a most meggyújtott harmadik gyertya a szeretet.  A gyerekek lelkesen, vidáman és nevetgélve készítették a különböző formájú és mintázatú mézeskalácsokat. A gyermekek számára minden alapanyagot és segítséget az akasztói Faluház biztosított, hogy a lehető legszebb és legfinomabb mézeskalácsok készülhessenek el.
-Hirdetés-

A karácsonyi időszak eljövetelével felgyorsulnak az események körülöttünk. Ajándék keresgélése, díszítés, ünnepi menü összeállítása és sok-sok munka, ezért meg kell ragadni minden olyan pillanatot, ami segít kiszakadni ebből az őrült rohanásból.
Az ilyen pillanatok segítenek megértetni az ünnep valódi jelentését; ami nem az ajándékok fontosságát jelenti, hanem hogy együtt töltsük ezt a kis időt szeretteinkkel.
A hangulat csodálatos volt és az illatok magukért beszéltek. Legközelebb ne maradj le róla, hiszen az élmény csodás és felejthetetlen!

T.D

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (38 db kép)
MEGOSZTÁS