Az adventi időszakban Páhin közös gyertyagyújtási ünnepségeket tartottak vasárnaponként az önkormányzat szervezésében. Az idei évben igyekeztek bevonni más intézményeket is, mert Petz János polgármester fontosnak tartja a közösségi összefogás erejét.

-Hirdetés-

Az ünnepi műsorokban közreműködtek a baptista, evangélikus, katolikus és református egyházak. Szerepet kapott a Páhi Általános Iskola és a Katolikus Egyház énekkara, akik hétről hétre kedves dalaikkal teszik színessé a rendezvényt. A kisiskolások karácsonyi történeteket mesélnek verses formában, de hallhatták a Páhi Tündérkert Óvoda gyermekeinek műsorát is. Természetesen Mikulás napján a Télapó is ellátogatott a gyerekekhez.

Minden vasárnap megmozdul a falu apraja nagyja, hogy együtt legyenek, és beszélgessenek. A rendezvényen nagy sikere volt a szülői munkaközösség által készített karácsonyi dekorációknak, amiket adományért cserébe mindenki hazavihetett.

Az önkormányzat almás kaláccsal, zsíros kenyérrel és meleg teával, forralt borral kedveskedett a megjelenteknek. Az utolsó hétvégén, december 22-én frissen sült kolbászt kínálnak jótékonysági céllal.

A befolyt összegből a játszóteret szeretnék fejleszteni. Egy szép kezdeményezéssel zárul a negyedik vasárnap, közös gyertyagyújtással emlékeznek azokra, akik már nem tölthetik velünk az ünnepeket.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS