A Sokszínű Vidék szerkesztősége ebben az évben először hirdette meg a „Keressük a vidék legszebb karácsonyi kertjét” elnevezésű pályázatát, melyre az adventi készülődés hangulatát sugárzó, díszbe öltöztetett hazai porták fotóit várták. A beküldött pályázatok közül választották ki azt a 10-et, melyre december 13-17. között a portálukon közzétett listán lehetett voksolni.

„A magyar vidék legszebb karácsonyi kertje” címmel gazdagodhatott Báldi Roland, akire méltán büszke mindenki, hiszen országos elismerésben részesülhetett.

-Hirdetés-

Megtudtuk tőle, hogy a karácsonyi kerti dekoráció szeretete szüleitől ragadt rá. Mindig is díszítették a kertet, számunkra a kert fontosabb, mint a ház. Az egykori Petőfi Sándor Kertészeti  Szakközépiskolában végzett, mert már gyermekként is fontos volt számára a növények szeretete.

Hat éve költöztek ebbe a házba. Akkor a kertben még egyetlen növény sem volt, mára azonban egy igazi kis gyöngyszeme ez a kert a Kossuth utcában járóknak és Páhinak is. Évente gondosan megtervezi a fényfüzérek színét és elhelyezkedését. A több mint 20 fára és bokorra körülbelül egy km fényfüzér került. Igyekszik minden évben új dekoráció kialakítására, hogy változatos és érdekes legyen. Nagy figyelmet fordít arra, hogy biztonságtechnikailag is tökéletes legyen, hiszen sokan látogatnak el hozzá. Odafigyel arra is, hogy minél kevesebb áramot fogyasszanak ezek a fényforrások.

Nyereményét a 20.150 forint értékű könyvcsomagot a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola Páhi Általános Iskolája legjobb tanulóinak ajánlja fel.

B.M

MEGOSZTÁS