A bábművészet nem idegen a magyar kultúrától: gondoljunk csak Kemény Henrik Vitéz László c. vásári bábjátékára vagy a határainkon túl is híres kecskeméti Ciróka Bábszínházra! Talán ezek a tényezők is inspirálták a bócsai (eredetileg orgoványi) népművelőt Tóthné Szakolczai Tündét, hogy bábszakkört indítson az iskolás gyerekeknek.

-Hirdetés-

Ebben a tanévben tehát új program indult a helyi Boróka Könyvtárban Tünde, a könyvtáros vezetésével. Az őszi próbák során kialakult a repertoár, elkészültek a bábok és meglett a név is: Fityfiritty Bábcsoport. Első előadásukban a Holle anyó c. mesét adták elő. A Grimm testvérek gyűjtése alapján európai közkinccsé vált német mese arról szól, hogy egy nénike, Holle anyó, néha kirázza a dunnáját az erkélyről és ilyenkor itt, a földön esik a hó. A héten ezt a mesét nézhették, nézhetik meg a Boróka Könyvtárban a gyerekek.

Mint a szervező könyvtáros elmondta, a gyerekek lelkesen készültek az előadásra a maguk készítette bábokkal és díszlettel. Hihetetlenül büszke a bábcsoport tagjaira, akik név szerint a következők: Misándi Lilien, Csányi Alexa, Bak Melinda, Ladamérszki Anna, Cs. Tóth Zolta és Schnürlein Benedek.

Káposzta Lajos
(néha ugyancsak lelkes bábfigura)

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS