Karácsony közeledtével az emberek többsége összefog és segít a nehezebb sorsú embertársain – így tettek és még tesznek is Akasztón.

-Hirdetés-

Szerdán a kecskeméti Dirner-Siland Futsal Cub két játékosa Sáfrány Dávid és Halmavánszki Máté illetve Szilágyi András, a klub elnöke és tulajdonosa Akasztóra érkeztek, hogy megajándékozzanak három olyan családot, akiknek jól jön a segítség.

Szilágyi András így vélekedett a szerdai jótettről:

Munkám miatt Akasztó a szívem egy darabja lett és már máskor is volt, hogy ajánlottunk fel labdákat. Például idén a gyermekdal versenyen, a fiú versenyzőknek szintén Nike labdákat tudtunk adni. Most pedig láttam a posztot, hogy Akasztó polgármesteri hivatala egy olyan kezdeményezést indított, hogy tartós élelmiszercsomagokat gyűjtenek nehezebb sorsú családoknak. Ekkor úgy döntöttem – egyeztetve a támogatókkal és a játékosokkal -, hogy segítünk. Némethné Nagy Nóra, Akasztó jegyzőasszonya azonnal a segítségünkre sietett és keresett nekünk megfelelő családokat, és ötleteket adott, hogy mire lehet szüksége a családoknak. Ezek alapján állítottuk össze, hogy mit is viszünk. Még csak egy éves az egyesületünk, de már most tudom, hogy jövő karácsonykor sokkal nagyobb volumenű segítséget fogunk nyújtani, és maradunk Akasztó mellett. Sokkal személyesebb a segítségnyújtás, mint egy nagyvárosban ahol csak leadjuk egy gyűjtőponton és nem tudjuk hova kerül. Sőt szeretnék jövőre egy jótékonysági meccset is megszervezni Akasztón, de ez még csak terv.”

A csapat tagjai tartós élelmiszereket, játékokat, szaloncukrot vittek a családoknak. Illetve egyik támogatójuk jóvoltából teljesen új Nike labdákkal lepték meg a fiúkat.

A gyermekek nagyon boldogok voltak a kapott ajándékok láttán. A Dirner-Siland Futsal Klub a jövő évben is kíván segíteni Akasztón.

B.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS