Szinte mindenki ismeri ezeknek a cégeknek a logóját, de csak kevesen vehették észre, milyen titkos jelek van elrejtve bennük. A CNN cikke nyomán bemutatunk 10 olyan vállalatot, amelynek logója többet mondd el, mint amire elsőre gondolnánk.

1. FedEx

-Hirdetés-

Aki élelmes volt, az észrevehette, hogy a FedEx logójában elrejtettek egy nyilat, mégpedig az utolsó két betű közötti negatív térben. Ennek köszönhetően a cég számos díjat zsebelt be és az egyik legkreatívabb céges logónak tartják a piacon.

2. BMW

A BMW német autógyártó logója esetében sokáig azt hitték, hogy egy stilizált repülőgép propellert jelképez egy kék eges háttérrel, utalva ezzel a MBW múltjára mint repülőgépmotor-gyártó. Azóta a vállalat tisztázta a logó jelentését, ami Bajorország zászlóját mutatja, miután a cég onnan származik.

3. Toblerone

A Toblreone svájci csoki Bern városából származik, amely nincs messze a híres Matterhorn hegycsúcstól (az Alpok egyik legmagasabb hegycsúcsa), amit a csoki csomagolásán is feltüntettek. Sőt, ha valaki igazán megnézi azt a hegyet a csomagoláson, akkor felismerheti benne Bern szimbólumát is, ami egy medve.

4. Washington Capitals

Annyira nem meglepő, hogy az NHL-ben szereplő Washington Capitals igyekezett úgy kialakítani a logóját, hogy az valamilyen formában kötődjön az amerikai fővároshoz. Aki közelebbről megnézi a csapat logóját, a sast, az láthatja, hogy a sas szárnyai alatt a washingtoni Capitolium rajzolódik ki.

5. Tour de France

A Tour de France logójában el van rejtve egy bicikliző alakja, mégpedig az R betűben, az alatta lévő O betű pedig egyben egy bicikli kerekét jelképezi.

6. LG

A dél-koreai elektronikai gyártó kör alakú logója magába foglalja az L és G betűket, de aki jobban megnézi, az láthatja, hogy a betűk egy kacsintó arcot formálnak. Még egy érdekesség: ha a logót kicsit jobbra fordítjuk és egymáshoz illesztjük az L és G betűket, akkor megkapjuk a Pac Man nevű játék elhíresült szimbólumát.

7. Baskin Robbins

A Baskin Robbins fagyiüzletlánc részben arról is híres, hogy 31 eredeti ízt kínálnak, a hónap minden napjára egyet. A 31-es számot már régóta használják különféle formában a logójukban, a legújabb verzióban a B és R betűkben rejtik el.

8. Forma 1

Bár azóta logót váltott, egészen 2017-ig 23 éven keresztül volt a logója  a Forma 1-nek az alábbi, ahol az F betű és a piros sebességet mutató ábra között elrejtettek egy 1-es betűt a negatív térben. Ez úgy tűnik, nem volt evidens minden néző számára, így inkább újradizájnolták a logót.

9. Cisco

Bár a Cisco székhelye közelebb van San Joséhoz, a Cisco Systems nevében és dizájnjában is közelebb áll San Franciscóhoz, utóbbi esetben meg lehet figyelni, hogy a név feletti vonalak a Golden Gate hidat reprezentálják.

10. Starbucks

A Starbucks logójának mostani verziója kissé aszimmetrikus. Az alapból egy sellőt formáló alak arcán meg lehet figyelni, hogy a jobb szem alatti vonal kissé lejjebb megy, mint a bal szem alatti, tehát az orr vonalának ábrázolása nem szimmetrikus. Azt mondják, ez szándékos volt a dizájnerek részéről, mivel azt akarták, hogy a sellő sokkal emberibb legyen, az ember pedig nem tökéletes.

Forrás: portfolio.hu  (CNN)
Képek: Getty Images

MEGOSZTÁS