Csengődön az utolsó adventi hétvégén falukarácsonyt tartottak az ünnepre való készülődés megkoronázásaként.  Az ezt megelőző három vasárnapon sokan összegyűltek, hogy a település adventi koszorújánál közösen elmélkedjenek, együtt várják az ünnep eljövetelét. Hétről hétre nőtt a fény a koszorún, melyet az első alkalommal Havris György katolikus plébános, a második vasárnapon Nagy Veronika evangélikus lelkésznő, a múlt vasárnap Kotmájer Mihály baptista lelkipásztor lobbantott fel.

-Hirdetés-

A szombat délutáni falukarácsonyi ünnepségre teljesen megtelt a csengődi művelődési ház. A közönség elsőként az óvodások táncát és betlehemesét láthatta, melyet Lendvai Attiláné Zsuzsi, Szalainé Hajdu Ágota óvónők és Turú Gyuláné Iluska tanított be a kicsiknek. Műsoruk zárásaként a gyerekek a lobogó gyertyák fényénél óvónőikkel közösen énekelték el a Csendes éjt. Kákonyi Anett tanárnő rendezésében léptek színre a hatodik osztályosok és a színjátszó kör tagjai is, vidám karácsonyi jeleneteikkel derűt varázsolva. A Pro Art tánccsoport lelkes tagjai Geiger Vivien növendékei testvére, Geiger Zsanett közreműködésével egy karácsonyi összeállítással készültek, mely nagy sikert aratott. A Pesti Zenés Színpad művészei karácsonyi versekkel, énekekkel teremtettek karácsonyi hangulatot a csengődi művelődési házban a közönség örömére.

Pivarcsi Csaba polgármester ünnepi köszöntőjében a szeretet lángjának szétosztásáról beszélt, azt kívánva, hogy a közös ünnep élményéből merítve „vigyen haza mindenki melegséget, örömöt az otthonába, legyen több, szebb, jobb mindattól, amit itt ma kaphattunk a műsorból, egymás közösségéből”. A negyedik adventi vasárnaphoz kapcsolódó gondolatait Pénzes Péter református lelkész osztotta meg, majd meggyújtotta a község adventi koszorúján a negyedik gyertyát is. Ezt követően a művelődési ház mellett felállított sátor alatt meleg teát, forralt bort kortyolgatva, finom falatok mellett beszélgettek az ünneplők.

Pivarcsi Csaba polgármester elmondta, hogy a karácsonyi ünnepvárás megszervezésében, előkészítésében sokan részt vettek. – A falu karácsonyfáját Molnár Zsuzsanna és édesanyja, Panni néni ajánlotta fel, köszönet érte! A fa kiemeléséért és felállításáért Takács Lászlót, a fények életre keltéséért Stiedl Zoltánt illeti a köszönet, a díszítés, a koszorú és a betlehem elkészítése a művelődési ház munkatársainak, valamint az önkormányzat közfoglalkoztatott dolgozóinak munkáját dicséri. A művelődési ház nagytermében álló fát Gubán Jánosnak köszönhetjük, díszei a múlt szombati karácsonyváró alkalmunkon készültek: a Vámossy Béláné Erzsike útmutatásával díszített mézeskalácsok és egyéb kézműves alkotások a csengődi gyerekek munkái. A színpad díszítésében az ötlettől a megvalósításig Fülöp Szandra, Görögné Pálfi Hajnalka, Papp Orsolya és Tóth Eszter vettek részt Kovács Erika közreműködésével, a hang- és fénytechnikai feladatokban Franczia István volt segítségünkre. A decemberi ünnepi rendezvényeink koordinálásáért Kovács Nikoletta művelődésszervezőt illeti köszönet.

A ma esti ünnepi finomságokat Kalocsai Ferenc alpolgármesternek köszönhetjük, aki tiszteletdíjának felajánlásából készítette a házi kolbászt Rákóczi Zoltán és Makány István segítségével. Hegedűs Attila zsíros kenyérrel, Suba László és felesége, Nóra ízletes kakaós kalácsukkal járultak hozzá Csengőd ünnepéhez. Gurbai László egyebek mellett pénzfelajánlással is segítette a vendéglátást. Az előkészületekért és a forralt bor főzéséért id. Kalocsai Ferencnek és Batiz Attilának jár köszönet – fogalmazott a polgármester. A rendezvény megvalósulásához természetesen Csengőd Község Önkormányzata is hozzájárult.

KN

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS