Tázlár gyönyörű karácsonyi pompában tükrözött és tükrözik is a mai napig, melyet a falu apraja és nagyja tettek varázslatossá. Adventi koszorúnkat Mezeiné Kovács Melinda, Vass Bódi Renáta és segítőik készítették el a lakosok számára. Ez az időszak már november 30-án kezdetét vette.

-Hirdetés-

Elsőként Ulakcsai Zoltán református lelkipásztor igei szolgálatát, valamint az 1. és 7. osztályosok műsorát hallhattuk.

Ulakcsai Zoltán református lekész és Bán Róbert polgármester gyertyagyújtása

Második alkalommal, december 8-án László Lajos evangélikus lelkész szavait, illetve a 3. és az 5. osztályosok iskolai szolgálatát élvezhettük. Illatos mézeskalács, karácsonyi muzsika és sok-sok meglepetés várta szombaton délután a gyerekeket és szüleiket a parkban. Eljött hozzánk maga a télapó, de volt feldíszített fogat is, melyre bárkinek fel lehetett ülnie. Mindezek mellett a gyermekek a saját maguk által készített ajándéktárgyaikat és sütijeiket árulhatták, és ha mindez még nem volna elég, lángos és kolbász vásárlására is volt lehetősége annak, aki csak itt járt. Később közösen feldíszítettük a hatalmas karácsonyfát.

Télapóval

Harmadik alkalomra december 14-én került sor. Itt Mezei Ferenc római katolikus atya igei szolgálatában, óvodás gyermekekben és a tázlári Rozmaring Asszonykórusban lelhettük örömünket.

Ovisok szereplése

A negyedik, egyben az utolsó alkalom a tegnapi napra esett. Hiszen téli hónapnak éppen nem lehetett mondhatni a decembert, inkább tavasziasnak, azonban szakadó esőben tartottuk meg az utolsó gyertya lángra lobbantását. Mátyás Ferenc baptista lelkipásztor igéiben és az ő kis közösségi énekükben, Orcsik József által felkészített gyermekek citera húrjainak hangjaiban, valamint Péli Ottóné vezényletével Mezei Léna és Horváth Izabella furulya hangjaiban részesülhettünk.

Horváth Izabella és Mezei Léna furulyás előadása

Minden egyes gyertyát Bán Róbert polgármester és az adott napi lelkész közösen gyújtott meg.
A hangulat idén is fantasztikus volt, az egy-egy adventi műsor után a karácsonyi teázás és sütizés kellemes beszélgetéseknek adott otthont.

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (91 db kép)
MEGOSZTÁS