Angol karácsonyi dalok, játékos szerepjáték, Jégvarázs és fényjáték – az óvodások és a kisiskolások angol karácsonyi műsora is meghitt, ünnepi hangulatot varázsolt Csengődön.

-Hirdetés-

A Funrise English ANGOL-KA programja már harmadik éve, a 2017/18-as tanévtől  ismerteti meg az óvodás gyermekeket játékosan, töretlen sikerrel az angol nyelv világával.

Az élményközpontú angol nyelvoktató program idén már az 1. és 2. osztályosok számára is elérhetővé váltak suli-angol foglalkozások, melynek célja az ovi-angol programból kilépő gyermekek idegen nyelvi tovább fejlesztése. A kisiskolások számára a játékos, élményalapú foglalkozások a népszerű Disney mesék és szereplőik köré csoportosulnak. A program továbbra is a korai idegen nyelvtanulás előnyeit figyelembe véve az élményközpontúságra, valamint a multi szenzoros tanulásra alapozva, cselekedtető módszerrel és a digitális világ kombinációjával is igyekszik a gyerekek számára még érdekesebbé és hatékonyabbá tenni az angol nyelvvel való ismerkedést.

2018 nyarán az ovisok, majd 2019-ben már a sulisok is részt vehettek az egyhetes tábor kereteink belül intenzív, délelőtti, játékos angol nyelvű foglalkozásokon. Emellett a szülők ízelítőt nyerhettek májusban a csengődi óvoda kompetenciás hetén nem csak az egyes csoportokban zajló magas szintű szakmai munkáról, de az angol nyelvű foglalkozásokba, valamint év végi műsor keretében is betekintést nyerhettek a szülők a program működésébe, eredményeibe.

December 16-án, hétfőn délelőtt a Csengődi Napközi Otthonos Óvoda közös, karácsonyfa díszítést szervezett a gyermekek és szüleik meghitt, ünnepi hangulatot idéző körében. A csoportszobák hamar karácsonyi díszben pompáztak, és friss fenyőillat töltötte be a termeket. Karácsonyi fények, színes fagömbök, ünnepi zene, karácsonyi dallam szállt a közös készülődés percei alatt. Ezt követően magyar és angol műsorokkal lepték meg szüleiket a gyermekek, karácsonyi versekkel, tánccal és dalokkal.

December 17-én délután az ovi-angolos gyerekekhez idén is ellátogatott az angolul beszélő Mikulás, ezúttal egyik barátságos kis manója is elkísérte, a Mikulás zsákja pedig ajándékokat rejtett a gyermekeknek.

A délutánt követően, estéhez közeledve a legnagyobbak, a suli-angolosok is megörvendeztették szüleiket és pedagógusaikat angol nyelvű karácsonyi műsorukkal.

A suli-angol programban tanuló gyermekek közül sokan már harmadik éve tanulják az angol nyelvet. Az ANGOL-KA program 3 ovi-angol kurzussal, valamint további 3 suli-angol kurzussal 10 éves korukig kíséri el a gyermekeket, a korai idegen nyelvelsajátításról szóló kutatások eredményeit figyelembe véve. Ezt követően a program további, egymásra épülő, komplex, felépített tananyagból álló kiscsoportos kurzusokat kínál egészen a gimnázium végéig. A kommunikáció-központú módszer segítséget nyújt abban, hogy a korai nyelvelsajátítás előnyeit figyelembe véve már óvodáskorban megismerkedjenek a gyermekek játékos módon az angol nyelvvel, mely egészen az általános iskola végéig interaktív, digitális alapú nyelvoktatással kíséri el a gyermekeket, amit egyéni, középfokú nyelvvizsga felkészítés követ.
Hiszen ha természetessé és a gyerekek számára játékká tudjuk tenni az idegen nyelvvel való ismerkedést, azzal behozhatatlan előnyre tehetnek szert. A tapasztalatok azt igazolják, hogy az iskolában is azok a gyerekek sikeresebbek, akik már korán kezdték a nyelvelsajátítást.

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS