2020. január 5-én zenével kezdődött az új év a Akasztói Faluházban. A Solti Ifjúsági Zenekar immár 11. alkalommal varázsolja el és gazdagítja kellemes zenei élményekkel a lelkes közönséget. A vasárnapi 15 órakor kezdődő Újévi hangverseny alkalmából megtelt a Faluház nagyterme.

-Hirdetés-

A műsort Suhajda Antal polgármester nyitotta meg ünnepi beszédével, melyben elhangzottak a tavalyi év sikerei, és a falu jövőbeli terveibe is betekintést nyerhettünk. A köszöntőt követően a zenekaré volt a főszerep, ami 2004 alapítása révén most ünnepelte a 15. születésnapját.

A műsor alatt különböző stílusú, eltérő korokból és országokból származó különleges darabokat hallgathatott a közönség, melyeket Fuchs Attila és Nagy Máté harsonatanárok vezényeltek. A klasszikusok mellett felcsendültek jól ismert filmek dallamai, mint például a Cápából és Star Wars-ból is. A műsor különlegességét fokozta az élő ének dallamok felcsendülése is, ami Kákonyi Éva közreműködésével valósult meg.

A darabok között megtudhattuk a Solti Ifjúsági Zenekar 15 éves fennállása óta elért eredményeiket, melyekben szerepelt a régi hangszerek cseréje és szervizelése, külföldi szereplések és nyári tábori közösség építése. Ezek a programok a 2020-as tanévben is folytatódni fognak, így a minőségi munkához a minőségi háttér is biztosítva lesz. A zenekar továbbra is nagy hangsúlyt helyez az utánpótlásra, amely egyfajta előképzője az ifjúsági zenekarnak. A „kis” zenekar Nagy Máté harsonatanár vezetésével végzi munkáját.

A fantasztikus műsort a közönség állva, vastapssal jutalmazta. A zenekart a visszatapsolást követő darabjuk után egy hatalmas születésnapi tortával lepték meg. A tortát az alapító zenészekkel együtt közösön vágták fel.

A közönség sem maradt ki a jóból, és újév alkalmából egy pohár pezsgőre invitálták a megjelent kedves vendégeket a Faluház dolgozói.

Úgy gondolom méltó és hangulatos évkezdést biztosított ez a rendezvény mindenki számára, aki eljött. Hiszem, hogy az újévi hangversenyeknek meg van az a varázsa, hogy ünnepi díszbe öltöztetik nemcsak a termet, hanem az emberi szíveket és lelkeket is.

Ezúton szeretnék én is mindenkinek sikerekben és programokban gazdag boldog új évet kívánni!

T.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (58 db kép)
MEGOSZTÁS