2019. július elsejétől Magyarország Kormánya elindította a Nagycsaládosok autóvásárlási kedvezményét, melyet azon családok tudnak igénybe venni, akik legalább három vagy több gyermek után jogosultak családi pótlékra.

A támogatást már mintegy 23 ezer család igényelte meg, így új autójukat az állam megközelítőleg 8 milliárd forinttal támogatta a program indulása óta. Datahause nemzetközi felmérése alapján Európában csak Magyarországon nőtt a kereslet a családi egyterű gépjárművek iránt.

Érezteti hatását a program a kiskőrösi járás autópiacára?

-Hirdetés-

Az AUTÓCENT KFT. marketing vezetőjét, Lángné Béleczki Csillát kérdeztem.

Az érdeklődés, már a rendelet megjelenése előtt is nagy volt. Érezhetően több személyes látogatás és tesztvezetés volt a szalonjainkban. Voltak, akik már akkor megrendelték az autójukat, de a többség megvárta a július első hetét. Erre mi is készültünk, július 6-ra szerveztünk egy családi napot, ahol bemutattuk az összes általunk forgalmazott a ŠKODA  és Volkswagen nagycsaládos gépjárművet, amit a szülők kipróbálhattak. A gyerekeknek, addig színes programokkal kedveskedtünk az arcfestéstől az ugrálóvárig. Nagyon sikeres nap volt, közel 100 tesztvezetéssel és számos megrendeléssel.
Az érdeklődők szép számmal érkeznek a kiskőrösi járásból, de az ország különböző részeiről is jönnek hozzánk. Igyekszünk több helyen megjelenni, hogy ismertebbé tegyük márkakereskedésinket és egyedi ajánlatainkat. Cégünk nagy hangsúlyt fektet a raktárkészletes modellekre, melyek azonnal elérhetőek ügyfeleink számára. Ezen kívül nálunk a prémium kategóriás modellekből is mindig van bemutató autó.
A családi autók tekintetében tavalyi évben nálunk a Volkswagen Caddy Maxi volt az első helyen, a ŠKODA  KODIAQ  a második és a Volkswagen Tiguan Allspace modell a harmadik helyen végzett. Természetesen ez a sorrend az idén változhat az ügyfelek igényeitől függően.

Kérelem benyújtására 2022. december 31-ig van lehetőség, amit személyesen a kormányablakoknál, postai úton az Államkincstárnak címezve, vagy elektronikusan a Személyre szabott Ügyintézési Felületen (szuf.magyarorszag.hu) lehet benyújtani.

Kiss Tamás
Kép: csalad.hu

MEGOSZTÁS