Pap Ervin sok szeretettel köszöntötte a január 18-án tartott Polgárőr bálon megjelent vendégeket, kiemelten a polgárőröket és Bán Róbert polgármestert, illetve külön köszöntötte Lengyel Gábor járási koordinátorunkat.

-Hirdetés-

“Nagy öröm számomra, hogy ismét sokan összejöttünk, hogy egy kellemes estét töltsünk el együtt. Most a kikapcsolódásé a főszerep, a mindennapokban azonban egyre több feladatot kell ellátnunk. Az országos vezetéstől is sok új feladatot kapunk, egyre szorosabb együttműködést kíván mind a rendőrség, mind a határvédelem a polgárőrségtől” – hangzott el Ervin megnyitó beszédében.

Pap Ervin nyitóbeszéd közben

A polgárőrség állandó feladatai közé soroljuk a közterületi járőrszolgálatokat a település utcáin, és a külterületi részeken. Kiemelt helyeik közé tartozik a boltok környéke, a posta, a Polgármesteri Hivatal, orvosi rendelő, óvoda, bölcsőde, iskola környéke, vállalkozások telephelyei, önkormányzati és civil szervezetek rendezvényeinek biztosítása.

Márciusban a kétnapos Terep-Rally verseny útvonalát biztosították 19 fő részvételével.
Áprilisban a Polgárőrség, a Polgármesteri Hivatal és a Vadásztársaság együttműködve közös szemétszedést szervezett a település külterületi részein.
Májusban Felsőtelepi Műanyagüzemnél kamionos áruszállításhoz útvonal biztosítást végeztek.
Segítettek a gyermeknap, Kiskunsági Gulyásfesztivál és falunap lebonyolításában. A Gulyásfesztivált megelőző csütörtök éjjel 4 fővel, pénteken éjszaka 4 fővel, szombaton pedig 8 fővel vettek rész a terület őrzésében.
Május végén az Európai Uniós választás előtti éjszaka szavazó helyiségeket biztosították 8 fővel.
Június 1-jén került megszervezésre Soltvadkerten a XVIII. megyei Polgárőr nap, melyen 23 fővel vettek részt.

Nagy örömükre a Bács-Kiskun megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége kiváló Polgárőr kitüntetésben részesítette Berta Józsefet, a Tázlári Polgárőr Egyesület alapító tagját.

Június 8-9-10-én Nemzetközi Tájfutó versenyt rendeztek Tázlár területén. Segítették az érkező autókat a parkolásban, és a versenyre érkezőket a tájékoztatásban.
Kiemelt feladatuk volt a szeptemberi iskolakezdést követő hetekben a gyalogátkelőhely reggeli biztosítása.
Nyári kerékpártúrájuk helyett szeptember 22-én megrendezték első családi polgárőr napjukat. Szeretnének ezzel hagyományt teremteni, legyenek olyan alkalmak is, ahol a családtagok bevonásával egy kellemes beszélgetésre is össze tudnak jönni, közösséget építeni. Hiszik, hogy a Polgárőrség akkor tud jól a közösség szolgálatára lenni, ha önmaga is jó közösséggé válik.

Októberben a szüreti felvonuláson segítettek útvonal biztosításában 12 fő segítségével.
Október 13-án rendezett Polgármesterválasztás előtti éjszaka a szavazóhelyek biztosítását végezték 8 fő segítségével.
November 8-án az iskolások által szervezett Libás felvonuláson segédkeztek 4 fő részvételével.
November 16-án rendezett Kiskuntor előtt csütörtök és péntek éjszaka, illetve szombaton nappal és éjszaka végeztek őrzési feladatokat.
Minden évben megrendezésre kerülő úgynevezett OFF –ROAD Mikulás kupa terepautós találkozón útvonal biztosítást végeztek, Felsőtelep és Tázlár külterületi részein.
Felkérés esetén részt vettek temetések alkalmával forgalomirányítási feladatok ellátásában, lakodalmak, rendezvények biztosításánál, autók felügyeletében.
Halottak napja környékén a temetők területén éjszakai és nappali szolgálatot láttak el.

Ez évi fejlesztéseik közül legjelentősebb egy 5 X 6 méteres mobilgarázs megépítése, melyre 2018-ban pályáztak, és a 2019-es évben tudták a betonozási és építési feladatokat elvégezni.

“Sajnos Polgárőrségünk gerincét még mindig a 27 évvel ezelőtti alapító csapat képezi. Kitűzött célunk volt erre az évre a taglétszám bővítése. Örömmel jelenthetem, hogy az elmúlt évben 5 fővel bővült a Tázlári Polgárőrség létszáma, és bízunk benne, hogy ez a tendencia a következő évben is folytatódik” – folytatta tovább Ervin.

Köszöntötték a női polgárőröket:
Balanyi Ferencnét, Bánné Égető Zsuzsannát, Csordás Lászlónét, Égető Sándornét, Faddi Gábornét, Hegedűs Istvánnét, Major Istvánnét, Nyírő Esztert, Pál Ferencnét, Péliné Pencz Gabriellát, Tímár Ferencnét, Torma Istvánnét, Vinczéné Sipos Erzsébetet és Vörös Róbertnét
Valamint a nyugdíjas polgárőröket is:
Balanyi Ferencet, Balanyi Ferencnét, Balog Józsefet, Balogh Tibort, Berta Józsefet, Csendes Ferencet, Csordás Lászlót, Csordás Lászlónét, Égető Sándornét, Faddi Gábornét, Katona Józsefet, Lehoczki Lászlót, Major Istvánt, Nagy Tóth Dezsőt, Orcsik Józsefet, Pál Ferencnét, Paragi Miklóst, Sörös Lászlót, Tóth Gyulát, Vavrek Gábort és Vincze Pétert

Az év polgárőrei:
Török Tamás és Péliné Pencz Gabriella
Pályázatírásért, adatszolgáltatásért, ügyintézésért:
Mátyási István
A legtöbb szolgálatot teljesítő polgárőrök:
Tímár Ferenc 19 alkalom
Zsubori Zsolt 20 alkalom

A rendezvény támogatói:
Polgármesteri Hivatal, Balogh József, Banga Tünde, Erdődi György, Faddi László, Fenyvesi Gábor, Fenyvesi Zoltán, Fülöp János, Fülöp László, Gszelmann Viktória, Hadfi Endre, Hazainé Gszelmann Éva, Herke György, Horváth Ákos, Katona József, Kónya Adrienn,Kónya Istvánné, Kószó Endre, Kószóné Szász Borbála, Lehoczki Gábor, Modok Zoltán, Molnárné Pásztor Zsuzsanna, Nagyajtai Mihály, Nagy-Simonfy Róbert, Németh Imre, Orcsik József,
Paragi Miklós, Péli Renáta, Pomázi József, Rokolya Kinga, Rokolya Regina, Rokolyáné Burai Magdolna, Suha Éva, Szakál Ferencné, Szakál Magdolna, Szélné Fejes Erzsébet, Szilbernhor Lászlóé, Takó Gábor, Tamás István, Tázlári Műanyagüzem, Vas-Bódi Renáta, Vinczéné Mészáros Erzsébet

Ezt követően Molnárné Pásztor Zsuzsanna csodálatos dalcsokrát élvezhettük mindannyian.
A jó hangulatról a Szamba zenekar gondoskodott. Ne felejtsék el beírni a naptárjukba, hogy a következő évi bálunk 2021. január 16-án lesz.

-Dusy-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (71 db kép)
MEGOSZTÁS