Egy magyar focicsapat 2018-ban átlagosan 5,3 millió eurót költött el fizetésekre, vagyis az akkori év végi árfolyamon számolva 1,7 milliárd forintot – írja az mfor.hu az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nemrég kiadott üzleti jelentése nyomán.

-Hirdetés-

Ez 16(!) százalékos növekedést jelent éves összevetésben, amelynek köszönhetően az európai ligák rangsorában a 21. helyet szerezte meg Magyarország az előző évi 23. után – olvasható a portálon.

A kimutatott 16 százalékos növekedés az adóváltozások tükrében jelentősnek nevezhető, és arra enged következtetni, hogy a jogszabályi változások által elért megtakarításon felül is jócskán növekedtek a fizetések. 

A kormány emellett megnövelte az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás felső határát, 250 millió forint éves juttatás helyett már 500 millióig lehet ezt választani.

A változásoknak köszönhetően az átlagos focistafizetés havi bruttó 3,3 millió forint volt tavaly előtt.

Miközben a magyarországi átlagos bérszínvonalat tekintve gyakori kritika annak lemaradása az uniós és régiós viszonyokhoz képest, a focisták fizetését sikerült néhány év alatt felzárkóztatni. A focisták átlagos fizetéseit nézve a régió középmezőnyében szerepel ma már a magyar elsőosztály.

Forrás: napi.hu

MEGOSZTÁS