A bócsai Hubertus Vadásztársaság az elmúlt évekhez hasonlóan január közepén az idén is megrendezte a vadászok bálját.

A társaságnak 38 tagja van, köztük jó pár fiatal, és az eseményre vendégként számos vadász hívta el családját és barátait. A bál elején nem feledkeztek meg a hölgyekről: a vadászok egy-egy szál virággal köszönték meg párjuknak azt a türelmet, amivel elfogadják a sok távollétet, amit közösségi munkával és a vad elejtésével töltenek. De a vadat valakinek csak meg kell lőnie — és erről szólt a vacsora: a menüsor a bócsai erdők-mezők mélyén lapuló vadakból készült. Az első fogás fácánleves volt, melyet dámvad és birkapörkölt követett. A sültes tálakon vad- és csirkehúsból válogathattak a kedves résztvevők.

-Hirdetés-

A vacsora után táncra perdültek a vendégek, és csak a hagyománnyá vált tombolasorsolásra pihentek meg. Külön köszönet az éjszakába nyúló mulatságért Balogh Istvánnak és Wiesz Ottónak, valamint Frittmann János főszervezőnek.

Frittmann János szervező és Pálfi József elnök

És ha már szó esett a tomboláról: a fődíj egy kétfős wellness hétvége volt, emellett az 1-1 őzbak, őzsuta és őzgida kilövési lehetőség is kecsegtető volt. Egyébként akár lehetett volna vaddisznóra is egy ilyen ingyenes lehetőség, ha nem lenne járványveszély. És nem akarjuk elkiabálni, de a fél évvel ezelőtt beharangozott afrikai sertéspestis Kecskemét fölött megállni látszik. Bócsa környékén eleddig nem találtak sem a járványban elpusztult állatot, sem pedig meglőtt fertőzött egyedet.

A szabályok szigorúak: a vaddisznó kilövése engedélyezett ugyan, de kötelező az állatorvosi mintavétel és vizsgálat minden elejtett vad után.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS