El nem hervadó virágok – nem művirág kiállításra várták a szervezők az érdeklődőket Kecelen a Városi Könyvtár és Művelődési Ház kiállítótermébe, hanem a 2019-es FLORA fotópályázat résztvevői által megörökített virágokat láthatták január 22-én, a magyar kultúra napján a kiállítás megnyitó és díjkiosztó ünnepségén.

„Kecel Város Önkormányzata 2019 decemberében 8. alkalommal hirdette meg a virágfesztiválhoz kapcsolódó FLORA fotópályázatát. Felnőtt kategóriában 32 – főként Bács-Kiskun megyei – pályázó, ifjúsági kategóriában pedig 14 keceli pályázó küldte be összesen 223 képét, melyek ezúttal „Téli ünnepek” témában készültek a virágokról a fesztivál ideje alatt. A képekből a zsűri elnöke, Varga Eszter és tagjai, Benedek Imre, Kecskeméti Károly és Rideg Rebeka 33 fotót választottak ki a kiállításra” – tudtuk meg Gyalogné Klajkó Esztertől, a program főszervezőjétől, műsorvezetőjétől.

-Hirdetés-

A kiállítást Nánai István fényképészmester emlékére ajánlották. A múlt évben elhunyt Pista bácsi a kezdetekben segítette a zsűri munkáját, majd pár éve tiszteletbeli zsűritagként vett részt a programon.

A tárlatot Haszilló Ferenc polgármester nyitotta meg. A Himnusz születéséről, majd megzenésítésének történetéről beszélt. Köszöntötte a helyi pedagógusokat is a jeles nap alkalmából. Megköszönte segítő munkájukat, amellyel a város rendezvényeihez mindenkor hozzájárulnak a tanulók felkészítésével.

A megnyitón a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda két tanulója, Ferró Gréta és Garajszki Sára szerepelt. Gréta, Aranyosi Ervin:Magyar kultúra napjára című versével köszöntötte az ünnepi alkalmat és Sára gyönyörűen elszavalta nemzeti imádságunkat, a Himnuszt. Felkészítőjük Ridegné Szilágyi Bettina tanárnő volt.

Haszilló Ferenc polgármester és Varga Eszter, a zsűri elnöke adta át az okleveleket és ajándékokat.

Harmadik helyezést ért el Horosnyi Sándor Bajáról, „Téli rege” elnevezésű fotójával.

Második helyezést ért el Kellnerné Felső Sára Érsekcsanádról, „Ünnepi fuvallat” című képével.

Első helyezést ért el Bartus Dávid Bajáról, „Kukucs” című fotójával.

A zsűri különdíjakat ítélt meg a következő fotók készítőinek:

Egyikőjük a legfiatalabb pályázó, a 17 éves Katona Dániel Kiskőrösről. „A tökéletes kör” elnevezésű fotója részesült különdíjban.

A zsűri másik különdíját az „Üdvözlet az érkezőnek” című kép alkotója, a bajai Fischbäckné Horváth Ildikó vehette át.

A zsűri elnöke, Varga Eszter által felajánlott különdíjat a kalocsai Gombaszöginé Vargacz Teréz kapta, „BÚÉK!” című fotójáért.

A zsűri nagy örömmel fogadta, hogy a pályázatra a SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola Kreatív Kakasok csapatának tizennégy grafika tanszakos növendéke idén is küldött be fotókat Szentgyörgyi Erika tanárnő felkészítésével.

Ifjúsági kategóriában három keceli pályázót jutalmaztak és egy különdíjat adtak át.

Harmadik helyezett lett Pálinkás Attila, „Ajándék téli színekben” című alkotásával.

A második helyen végzett Flaisz Iringó, „Almásdísz” elnevezésű fotójával.

A legjobb ifjúsági fotó 2019-ben: Bakos Laura „Hóra fel!” című képe.

Különdíjban részesült Orcsik Zsófia „Decemberi hangulat” elnevezésű alkotása.

Emléklapot és ajándékot a pályázat valamennyi résztvevője kapott.

Vetítésen bemutatták a pályázatra érkezett összes fotót, majd szakmai eszmecserére, baráti beszélgetésre volt lehetőség az alkotók, a vendégek, valamint a zsűri tagjai között.

Támogatók voltak: Compana Kft., Fürtös Vendéglő, Magyar Mezőgazdaság Kft., Műszaki Áruház, Spar Magyarország Kft, Kecel Város Önkormányzata. A kiállítás megvalósításában, berendezésében közreműködtek: BI-Design Reklámstúdió, Varga Eszter, valamint az önkormányzat és a művelődési ház munkatársai.

A kiállítás február 5-ig tekinthető meg a keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban.

 

Varga Eszter
Fotók: Flaiszné Sendula Margit, Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS