Magyar nóta, népdalok, operettrészletek és táncdalok csendültek fel vasárnap délelőtt a csengődi Dankó Pista Művelődési Házban, ahol az Országos Nyugdíjas Ki Mit Tud elődöntőjét tartották. Az idén tízéves rendezvénysorozat fő célkitűzése a tehetségek felkutatása, a nyugdíjas korosztály aktív bevonása a közösségi életbe.

-Hirdetés-

A zsűri tagjai a szervező Hontravel Kft. képviseletében Vadaszán Aurélia, Gilinger Péter, Mayerné Szijártó Adél és Varjú Zoltán voltak, s elsősorban a színpad-képességet vizsgálták. Mint azt Aurélia elmondta, innen a középdöntőbe lehet jutni, amely Hajdúszoboszlón lesz áprilisban. Ott szakmai zsűri dönt arról, hogy ki juthat tovább a döntőbe, melyet Balatonszárszón rendeznek majd szeptemberben.

Elsőként a Kiskőrösi Szlovák Nemzetiségi Dalkör és Zenekar lépett a közönség elé, kiskőrösi szlovák és magyar népdalcsokrokkal. A tabdi Kecskeméti Péter szólót és duettet is énekelt feleségével, Marikával. A kiskőrösi Duchai Józsefné katonadalokat énekelt, az akasztói Vízkereszt Citerazenekar Egyesület egy népdalcsokorral örvendeztette meg a közönséget. Őket szólisták követték: Ujvári Ignác, Tóth Attila és Juhász László, a csengődi Dankó Pista Férfikórus tagjai, valamint a soltszentimrei Bozó János. A záró produkció a Csengődi Dankó Pista Férfikórus dalcsokra volt, melyet a közönség vastapssal jutalmazott. A középdöntőbe való továbbjutásról néhány napon belül kapnak értesítést a résztvevők. A rendezvényt követően Csengőd tavaly megújult helytörténeti emlékházát is megtekinthették az érdeklődők Németh Mihályné, a helyi értéktár bizottság vezetőjének közreműködésével.

KN

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS