Fontos mérföldkövéhez érkezett Kiskunhalason a honvéd kadétképzés. Szerdán délelőtt a Dékáni Árpád Szakgimnáziumban együttműködési szerződést írtak alá.

-Hirdetés-

Egy új képzést tudunk elindítani szeptembertől Kiskunhalason. Már nagyon várjuk a jelentkezőket, de úgy tűnik, túljelentkezés lesz. A mai napon aláírtunk egy olyan megállapodást, mellyel reményeink szerint tudjuk biztosítani azt a technikai és személyi hátteret, amivel a képzést magas színvonalon tudjuk megtartani a diákok részére”

 – mondta Papp Gyula, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatója.

Mint a helyszínen elhangzott, a honvédség technikai eszközökkel és szakemberekkel is hozzá tud majd járulni a képzés sikeres lebonyolításához.

Az iskolában ősztől folyó honvéd kadétképzéshez adjuk mi a logisztikai támogatást, illetve a szakmai katonai támogatást. Magát a képzést az iskola végzi, viszont a honvédség rendelkezik olyan technikával és szakértővel, amivel sokkal hatékonyabbá tehető ez a program”

 – mondta el Nagy Viktor alezredes.

Kiskunhalas polgármestere is nagyon pozitívan értékelte a szeptemberben induló képzést és annak hosszú távú hatásait.

“Tavaly szeptemberben dr. Benkő Tibor miniszterúr járt nálunk. Akkor az önkormányzat és a Honvédelmi Minisztérium kötött egy megállapodást, amely arról szólt, hogy elindulunk abba az irányba, aminek egy újabb fontos lépcsőfoka a ma aláírt dokumentum. Örülök, hogy a kadétok megjelennek a városban, és mint megtudtam, egy nagyon vonzó szakról van szó, hiszen az első nyílt napon a halasiak mellett számos más településről is érkeztek érdeklődők”

 – nyilatkozta Fülöp Róbert.

Azok a diákok, akik részt vesznek a kadétképzésben, a későbbiekben elhelyezkedhetnek a honvédségnél, de jó eséllyel kaphatnak állást a civil szférában is.

Forrás: bacsmegye.hu, Halasmédia

MEGOSZTÁS