Emberi csontok és belső szervek körül járt az agya annak a harminc alsó tagozatos diáknak, akik a megye különböző településiről érkeztek a Tankerületi környezetismereti versenyre január 27-én. A járási versenyeken már egyszer bizonyítottak a háromfős csapatok.

-Hirdetés-

A Páhi Művelődési Házban Vetróné Nagy Szilvia, a helyi iskola igazgatónője köszöntötte a versenyzőket és mutatta be egyben a zsűritagokat. Balázs Lászlóné az iskola volt intézményvezetője, Morva Edina a KNP környezeti nevelője és a zsűri elnöke, Bíró Csaba a KNP természetvédelmi őre rutinos gyorsasággal javították a feladatlapokat, melyeket Danisné Nagy Hilda állított össze.

Erre szükség is volt, mert a pörgős versenyen az időeredményeket is figyelembe vették az értékeléskor. A feladatlapok kitöltését alapos felkészülés előzte meg. Például tudni kellett a tápcsatorna részeit, vagy a kisebb nagyobb betegségek ismerete sem volt hátrány. A szólások közmondások közül azok kerültek előtérbe, amelyekben valamely testrész szerepel. Fontos volt, hogy a tanult ismeretek mellett jól értelmezzék a feltett kérdést, mert bizony apróságokon is elbukhatott egy-egy jó válasz.

A győztes csapatok ajándékban részesültek, ezen kívül Siroki Gábor és felesége jóvoltából minden csapat egy kis csokoládé csomagot vehetett át.

Eredmények:

I.helyezett
Buti Zsófia
Hájas Bence
Ladánybebnei Bene vitéz Általános Iskola

II.helyezett
Szabó-Csanádi Márton
Rontó Nóra
Rózsa Vilmos
Kunfehértói Általános Iskola

III.helyezett
Polereczki Zsanett
Hadnagy Lotti
Petróczi Dominik
Kiskőrösi Bem József Általános Iskola

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS