Hatodik alkalommal került megrendezésre a nagy sikernek örvendő Sziki Laboda Nóta Est 2020. február 1-jén szombaton, amely eddig nótaverseny volt, ahol egy zsűri döntött a helyezésekről. Az idei évben azonban, nem a versenyé volt a főszerepe, hanem az éneklés iránti szereteté. Minden fellépő a számára legkedvesebb magyar nótáját énekelte el, a közönség bevonásával és zenei kísérettel, amit az akasztói Vízkereszt Citerazenekar és a solti Alberczki Sándor Zenekara biztosított a fellépők számára. A műsor egy kis köszöntő versel indult.

„Így történik Akasztón,
immár sok év óta,
nyílik a Faluház és szól a magyar nóta.

Szépen csengő dallamok,
nem holmi hahota,
ez a messze földön híres,
Sziki Laboda”

(Supka Éva)

-Hirdetés-

Ezt követően Suhajda Antal akasztói polgármester köszöntötte a résztvevőket. Az első dal a szokásokhoz híven a „Még azt mondják Akasztóba…” című dal volt, melyet a fellépők közösen adtak elő, majd megemlékeztek a Sziki Laboda Nótaverseny elhunyt oszlopos tagjáról Újvári Istvánné Juli néniről. Az ő emlékére szólalt meg a „Búcsút int az ősz a nyárnak…”.

A rendezvény színvonalát három vendég is emelte- Égető Ilonka Tázlárról, aki 2019-ben Szlovákiában Aranykoszorús magyarnótaénekes minősítést kapott. Répási Imre Kiskőrösről, aki 2015-ben a Sziki Laboda Nótaverseny győztese volt, jelenleg a Szilveszter Színtársulat oszlopos tagja. Kothencz Lajos énekes, zeneszerző, több zenei csatornán is szerepel, többek között a Muzsika Tv, Zenebutik és az Eszem, iszom dínom, dánom zenei produkcióban is feltűnt már. –

Fellépők:

Akasztóról:

Bengő Antal és Pecznyik Péter,
Gubán Ferencné Éva és Tóth Boglárka
Lehota Istvánné Rózsika néni
Madácsi Imréné Marika
Nagy Sándor Németh Doroti
Németh György és legifjabb Németh György
Skuta Ferenc,
Ujvári Ignác

Soltról:

Dér Ferencné Manyi
Nagy Brigitta
Sárai Szabó László
Soponyai Györgyné Marika

Kiskőrösről:

Répási Imre
Kothencz Lajos

Tázlárról:

Égető Ilonka

Soltszentimréről:

Bozó János

Kunszentmiklósról:

Gál János
Gál Tamás

Dunatetétlenről:

Kárpáti Mihályné Marika

A műsor végén sem a fellépők, sem a kísérő zenekarok nem távoztak üres kézzel, mivel a színvonalas előadásért a rendezvényt támogatók felajánlásai révén mindenki ajándékban részesült. A fellépők közös ajándékkal köszönték meg Csehi Zoltánné igazgatónő áldozatos munkáját.

Ezúton is köszönetüket fejezik ki a rendezők a támogatóknak – Boronal Kft., Döbrögeci Pince, En-Gros Kft., Judákné Zsuzsa Virágboltja, Kábel2 Bt., Király Csemege, Kisléghy Györgyné és Balázs Lászlóné, Kunság-Szesz Zrt., Mészáros László e.v., Németh György, Soltszentimrei Szikvíz, Ujváriné Magdi Virágboltja, hogy felajánlásaikkal hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.

 

T.D.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (93 db kép)
MEGOSZTÁS