Állt a bál február elsején a keceli Városi Könyvtár és művelődési Ház nagytermében. A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szülői Munkaközössége az idei farsangban is megrendezte hagyományos Szülők-Nevelők Bálját.

-Hirdetés-

Az est háziasszonya Mucsiné Pálinkás Anita, a szülői munkaközösség vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd Berger József az intézmény igazgatója fejezte ki örömét, hogy ilyen sokan megtisztelték jelenlétükkel az eseményt. A műsorszámokat Molnárné Tátrai Dóra konferálta fel.

A keceli Musical Stúdió 12 növendéke meglepetés műsorral készült az alkalomra, melyre már régóta gyakoroltak Illésné Márin Éva tanárnő és az iskola két volt tanulójának, Csonka Rita egyetemi hallgató és Rideg Veronika a Szilády Áron gimnázium diákjának segítségével.  Most az alkalomhoz illően fehér-fekete volt az öltözékük. Többféle zenés műsorral szerepeltek.
A csoport tagjai: Kiss Nóra, Vén Hanna, Palásti Zorka, Flaisz Iringó, Sebestyén Violetta, Grúber Noémi, Gyalog Lilla, Zsíros Hanna, Mucsi Anita, Víg Viktória Rideg Veronika, Csonka Rita.
A ruhák vásárlásáért köszönet a szülői munkaközösségnek. A hajfonásért Illés Éva óvodai pedagógiai asszisztensnek.

 

A vidámság, játékosság jegyében a szülők is készültek egy táncos produkcióval, amelynek fellépői voltak: Balázsné Huszár Ildikó, Beke-Bitófalvi Beáta, Béleczkiné Kapitány Anett, Csíkné Mácsai Éva, Grecs Krisztina, Grúberné Kirschner Erika, Hugyiné Sendula Mária, Janó Szilvia, Kardosné Molnár Krisztina, Kárpátiné Szvetnyik Szilvia, Turcsánné Hegedűs Anita és Vén-Morvai Andrea.
A táncot betanította: Hugyiné Sendula Marika.

Az iskola nevelői is kitalálnak minden évben valami különleges produkciót. Ezen az estén Szvetnyikné Füleki Dóra által megálmodott és színpadra vitt „Tejbegríz, avagy nem adják olcsón a kását” című rockmusicalt mutatták be nagy sikerrel.

A történet alapötlete a Grease című filmmusicalből eredt.

„Történetünk szereplői a kisváros templomba járó, visszahúzódó férfijai és a velük ellentétes életérzést képviselő tűzről pattant nőszemélyei. A lányok minden eszközt bevetnek, hogy a fiúkat bűnbe vigyék, akik minden erejüket beleadva küzdenek, hogy ellen tudjanak állni az őket megbabonázni igyekvő bombázóknak. A srácok nincsenek sokan, nem is túl harciasak, de a kisváros plébánosa Pítör atya és az ő füstölője minden segítséget megad számukra, hogy meneküljenek a gonosz csábítása elől. És hogy sikerül-e ellenállniuk a kísértésnek? Az előadásból kiderül” – ennyit árult el a műsorvezető, amikor felkonferálta a pedagógusok bemutatóját.

Pintérné Ica néni „virágai” már 2011 óta kápráztatják el minden évben a vendégeket.  Szépek, elegánsak, ünnepélyesek, ügyesek. a nyolcadikos gyerekek, akik igazi elsőbálos öltözékben keringőt táncolnak a bál nyitányaként. Az évek során hagyományt teremtettek a szervezők a nyitótáncból, amelynek fővédnöke Pintér Józsefné Ica néni, aki családjával együtt, azóta is szívén viseli mindezt. Nagylelkűen támogatja az eseményt és vállalja a megvalósítás költségeit. Az idei évben újabb meglepetéssel járult hozzá ahhoz, hogy a hagyomány folytatódjék: 16 darab ruhát ajándékozott a fellépéshez. Nagylelkűségért hála és köszönet.
A bécsi keringőt betanította Orcsik Attila és Orcsikné Gudmon Nikolett.

„Ica néni virágai” voltak:
Németh Bence – Velker Vivien
Kovács Dorián – Csúzi Fanni
Sebestyén Bence – Kovács Barbara
Tóth Csaba – Sebestyén Violetta
Lukács Ádám – Garajszki Sára
Szabó Dávid – Grúber Noémi
Suhajda Botond – Téglás Anna
Zakubszki Bence – Kollár Noémi
Csík Dániel – Farkas Anett
Földes Marcell – Sendula Judit
Gibert Marcell – Kovács Adrienn

A színes műsorok után finom, svédasztalos vacsora következett, melyet a Fürtös vendéglő dolgozói készítettek. Rengeteg tombolatárgy várta azokat, akik szerencsét próbáltak a sorsoláson. Hajnalig muzsikált a Soundwitch zenekar, így akinek kedve volt egészen reggelig táncolhatott. 

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (114 db kép)
MEGOSZTÁS