A február első hetében megrendezésre kerülő Városi és Térségi Mesemondó Találkozó több évtizedes múltra vezethető vissza, melyre a nevezők legfeljebb 5 perc alatt előadott magyar népmesével indulhatnak. Minden évben igényes és változatos népmesékkel készülnek a gyerekek.

Idén a találkozóra február 6-án került sor, ahova a helyi és a környékbeli általános iskolákból, valamint a KEVI gimnázium 7.és a 8. évfolyamából várták a nevezőket.

A megjelenteket Filus Tibor önkormányzati képviselő köszöntötte Kiskőrös Város Önkormányzata nevében:
-Hirdetés-


„Nagy öröm, hogy ilyen nagy számban eljöttek a mesemondó találkozóra. Köszönjük a könyvtár dolgozóinak a munkáját, ami által a gyermekkönyvtár igen aktív a fiataloknak szóló programok szervezésében. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár megyei szinten is az igen aktív intézmények közé tartozik. A Mesevár elnevezésű programjuk nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a gyermekek megszeressék és kedveljék a meséket. Köszönet illeti a felkészítőket és a gyermekeket, hogy időt és energiát szántak a mesék betanítására, megtanulására. Minden induló gyermek a verseny győztese, hiszen a mesék semmihez sem hasonlítható élményét átélve gazdagodott a szókincsük, amit a későbbiekben az élet minden területén hasznosítani tudnak.”

Alsó tagozatos helyezettek és különdíjasok

Összesen 16 alsó tagozatos és 11 felső tagozatos gyermek vett részt a programon. Neveztek a helyi általános iskolákból, a gimnáziumból, EGYMI-ből és vidékről (Imrehegy, Kaskantyú, Kecel, Soltvadkert, Páhi, Tázlár) is jelentkeztek.

A zsűri balról-jobbra: Torgyikné Balogh Noémi, Schiller Katalin, Bali Kinga

A zsűri tagjai (Torgyikné Balogh Noémi, Schiller Katalin, Bali Kinga) külön értékelték a tagozatosok mesélését a délelőtt folyamán, majd miután meghozták döntésüket a helyezésekkel kapcsolatban, oklevélben és könyvjutalomban részesítették a versenyzőket az alábbiak szerint:

Alsó tagozatosok:

  1. Polereczki Léna – KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola, 4. osztály
  2. Németh Csongor – Kecel, 2. osztály
  3. Monory Erzsébet – Bem József Általános Iskola, 2.b. osztály

Különdíjasok:

Molnár Barnabás Ábel – Kaskantyú, 4. osztály
Mezőfi Nimród – KEVI Petőfi S. Á. I., 2. osztály
Valach Nikolett – Bem József Általános Iskola, 4. osztály

Felső tagozatosok helyezései:

  1. Katona Imre -KEVI, Petőfi S. Á. I. 5.C. osztály.
  2. Ötvös Balázs – Páhi, 5. osztály
  3. Mezei Léna – Tázlár, 8. osztály

Különdíjasok:

Bálint Martin – KEVI P. S. Á. I. 5.c. osztály
Lengyel Tibor – KEVI P. S. Á. I. 5.c. osztály

Az első helyezettek a Katona József Könyvtár megyei találkozóján képviselhetik iskolájukat.

A program támogatója volt a Kőröskom Kft., az első helyezést elérő gyerekeinek meséjét a Kiskőrös tévén is megnézhetik az érdeklődök.

-Szilvi-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS